Tulemas on üle-eestiline avatud metsa päev

maaelu.postimees.ee
Copy
Päeva jooksul saab osa võtta rohkem kui 40 üritusest nii metsas, maal kui ka suuremate linnade läheduses.
Päeva jooksul saab osa võtta rohkem kui 40 üritusest nii metsas, maal kui ka suuremate linnade läheduses. Foto: Marko Saarm / Sakala

18. septembril toimub esmakordselt üle-eestiline metsarahva päev, mille raames tutvustavad oma metsasid metsaomanikud ja uksed avavad metsa- ja puidutööstusettevõtted. Päeva jooksul saab osa võtta rohkem kui 40 üritusest nii metsas, maal kui ka suuremate linnade läheduses.

“Tänapäeva ühiskonna pilk on pingsalt suunatud metsa poole, sest seal peitub suur väärtus praeguste ja tulevaste põlvkondade jaoks,” sõnastas päeva eesmärgi Luua Metsanduskooli direktor ja Eesti Metsaseltsi president Haana Zuba-Reinsalu. „Eestis on terved perekonnad, kelle eesmärgiks on olnud meie metsade hoidmine ja kasvatamine, ning koos päeva korraldajatega töötame taas selle nimel, et metsa hoidmise tööd teadvustada ja au sisse tuua.”

Kõigis Eesti maakondades ootavad huvilisi endale külla kogenumad metsamehed, jahimehed ja metsandust õpetavad koolid, sealhulgas Eesti Maaülikool ja Luua Metsanduskool. Metsarahva päeva programm pakub mitmekülgseid elamusi nii peredele kui ka kogenud metsanduse entusiastidele, ulatudes väliklassidest Hiiumaal metsatehnika tutvustamiseni Jõgevamaal. Osaleda saab lühikestel ja pikematel matkadel, kus üheskoos metsakasvatajatega õpitakse tundma metsa eluringi ning saadakse tuttavaks kohaliku looma- ja taimeriigiga. Suurematele seiklejatele jagab laanes üksinda ellujäämiseks nippe Kaitseliit.

Rohkem infot päeva kohta saab selle kodulehel aadressil www.metsarahvapaev.ee. Kõik päeva üritused on osalejatele tasuta.

Juhul, kui 18. septembril metsa ikkagi ei jõua, saab loodusega teha digitutvust Metsarahva päeva kodulehel, üheskoos Eesti metsahoidjate videote ja lugudega. Ürituse kodulehel on avatud ka metsanduse viktoriin, mille auhinnaks on nii 1000 noore puu istutamine võitja valitud maakond.

Seoses COVID-19 viiruse levikuga palutakse kõigil külalistel registreerida valitud sündmusele läbi kodulehe, et oleks tagatud vaba koht ja oleks võimalik vältida kohtumiste ülerahvastatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles