Kadarbiku Köögivili jäi vaatamata käibekasvule mullu kahjumisse

BNS
Copy
Porgandid.
Porgandid. Foto: Arvo Meeks

OÜ Kadarbiku Köögivilja müügitulu kasvas möödunud aastal 5,8 protsenti ligi 4,7 miljoni euroni, samas pöördus aga ettevõtte 2019. aastal teenitud 230 600-eurone puhaskasum mullu 100 000-euroseks kahjumiks.

Juhtkond märkis majandusaasta tegevusaruandes, et kahjumi tingis eelkõige COVID-19 pandeemiaga seotud elanikkonna tarbimisharjumiste muutus, aga ka kaubanduskettide oluline surve hinnapoliitikale.

2020. aastal viidi Kadarbikus läbi ka tootmisprotsessi ümberkorraldus, millega lõpetati köögivilja kasvatamine ja viljakasvatus.

2020. aastal viidi Kadarbikus läbi ka tootmisprotsessi ümberkorraldus, millega lõpetati köögivilja kasvatamine ja viljakasvatus. Edaspidi ostab Kadarbiku Köögivili tooraine sisse teistelt ettevõtetelt ning tegeleb ainult köögivilja ümbertöötlemise ja müügiga.

Ettevõttes oli eelmisel aastal täistööajale taandantuna keskmiselt 66 töötajat, neli vähem kui 2019. aastal. Tööjõukulud siiski kasvasid, 3,6 protsenti pea 1,3 miljoni euroni.

OÜ Kadarbiku Köögivili asutati 2002. aastal, selle põhitegevusaladeks on köögivilja töötlemine ning naturaalsete köögiviljamahlade tootmine, turustamine ja müük. Ettevõtte osanikeks on võrdselt 25 protsendiga Ants Pak, Siiri Pak, Veiko Pak ja Ville Pak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles