Põllumehed mõtlevad vaktsiinist keeldujate mõjutamisele (9)

Silvi Lukjanov
Copy
Maa Eluga vestelnud põllumehed leidsid, et vaktsineerimine on turvalise töökeskkonna tagamiseks vajalik.
Maa Eluga vestelnud põllumehed leidsid, et vaktsineerimine on turvalise töökeskkonna tagamiseks vajalik. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kuigi põllumajandusettevõtetel pole võimalik töötajaid vaktsineerima sundida, rõhuvad nad mõistlikule käitumisele ja on mõelnud ka, kuidas vajadusel neid mõjutada. Töölepingu lõpetamine ei tule töökäte puudusel kõne allagi, aga selgub, et on ka muid mõjutusvahendeid.

Järvamaal Sargvere põllumajandusühistu tööd juhtiv Toomas Uusmaa on siiani seda meelt, et vaktsineerimine on iga töötaja oma rida. Temal on vaid töötajatele loetud peale karmid sõnad, et haigena tööle tulla ei tohi. Seni on kõik kenasti toiminud, haigestumisi on ikka ette tulnud, kuid mitte rohkem kui koroonaeelsel ajal.

Uusmaa teab, et ka ettevõtte töötajate seas on koroona läbipõdenuid, kuid suuri koldeid töö juures pole sellest tekkinud. „Põllumajanduses saab korraldada tööd sedasi, et töötajad väga üksteisega kokku ei puutu. Nii oleme üksikute haigestumiste korral kenasti hakkama saanud,” lausus ta.

Aega vaktsineerida on olnud

Kui aga nüüd hakatakse ühiskonnas aina rohkem rääkima vaktsineerimistõendi tähtsusest, pole ta enam nii kindel, et seda töötajatelt nõudma ei hakka. Ka on ta mõelnud töötajate vaktsineerimisotsuse mõjutamisele. „Aega vaktsineerida on olnud küll ja enamgi veel, võib-olla tõesti tasub nüüd töötajateltki tõsisemalt küsima hakata, miks nad pole seda siiani teinud, sest haigestujate arv meil ju jälle tõuseb,” rääkis ta.

Süsti tegemiseks pakutakse aina rohkemaid võimalusi, teab Uusmaa, kes ise on vaktsineeritud. Kui kellelgi tema töötajatest on siiani jäänud vaktsineerimine organiseerimatuse taha, lubab mees neid abistada, kui aga millegi muu taha, siis usub ta, et sellekski on mõjutusvahendeid.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles