Raiesportlased selgitasid Eesti meistrid rajuilma trotsides

maaelu.postimees.ee
Copy
Nädalavahetusel võistlesid Järvseljal raiesportlased.
Nädalavahetusel võistlesid Järvseljal raiesportlased. Foto: Reigo Teervalt

Raiespordi Eesti meistriteks krooniti Järvseljal Sulev Tooming ja Karina Riive, kes põrmustas naiste arvestuses kolm Eesti rekordit.

Sealse metskonna 100. aastapäeva tähistamiseks möödunud reedel-laupäeval Tartumaal Järvseljal peetud Eesti meistrivõistluste tulemuste kujunemisele vajutasid tugeva pitseri avaala langetamise ajal valitsenud karmid ilmastikuolud, vahendas raiesport.ee.

„Kuna langetada tuli vanu ja jämedaid männipuid ning reedel puhus äärmiselt tugev tuul, juhtus paljudel sportlastel päris suuri apsakaid. Võib öelda, et juba esimene ala eraldas terad sõkaldest,” sõnas Eesti Metsaseltsi ja raiespordisarja projektijuht Mart Kelk.

Viie ala koondarvestuses tõusid lõpuks esikolmikusse mehed, kes paistsid silma konkurentidest suurema stabiilsusega. Kuldmedali sai Sulev Tooming (Luua, 1614 punkti), hõbeda Markus Mitt (Mäe Metsatööd, 1591) ja pronksi Jarro Mihkelson (Läänemaa, 1575).

Õrnema soo esindajate hulgas säras Karina Riive (LignaMets Team). Ta püstitas Eesti naiste rekordi nii üldarvestuses (1517 p) kui ka ketivahetuses (12,93 sekundit) ja laasimises (422 p). Seejuures mahtus Riive ketivahetuses ja laasimises ka meestega konkureerides kaheksa parema sekka. Kokkuvõttes sai hõbemedali Kertu Evert (Luua) ja pronksi Reet Kullerkupp (H-Team). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles