Ehitusmaterjalide hinnad muutuvad kiiremini, kui pood silte vahetada jõuab

Copy
Teeks küll remonti, aga osa värve on liiga kalliks läinud. 
Teeks küll remonti, aga osa värve on liiga kalliks läinud. Foto: Shutterstock

Käes on puhkuste kõrgaeg ja eestlaste üks lemmiktegevusi sel ajal on aastakümneid olnud koduremont. Nii ka tänavu, paljud tahaksid kodu kaunimaks muuta, aga ei õnnestu, sest mitmeid ehitusmaterjale pole saada, puhkus on ammu läbi, kui tellitu kohale jõuab, või on ehituspoes hinnad sedavõrd kasvanud, et rahakott ei kannata välja.

ASi Decora tegevdirektor Eike Tubli-Müür ütles, et praeguse ehitusmaterjalide nappuse ajal teeb olukorra veel närvilisemaks asjaolu, et mõnikord muutuvad hinnad kiiremini, kui hinnasilte vahetada jõutakse. „Sel juhul palume vabandust ja müüme selle hinnaga, mida klient sildil nägi,” lisas ta.

Nõudluse kuristikust mäetippu

Ehitusfirmadel oleksid pärast vahepealset vaiksemat aega käed-jalad praegu tööd täis, kui vaid materjalipuudus tegemisi ei takistaks.

Pandeemiast tingitud ehitusturu madalseis on lõppenud, aga vahepealne materjalide tootmise vähenemine ei jõua nõudluse järsule kasvule kuidagi järele. Omajagu tehaseid, eriti Aasias, on tegevuse lõpetanud ja allesjäänud tootjatel on mugav hindu rängalt kergitada.

Nii ongi paljud üldehituses hädavajalikud kaubad Eestigi ehituspoodides kohati varasemast mitu korda kallimad või pole neid üldse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles