Lõbus Galerii ⟩ Kunstilaagri tegemised ehk kuldse vanni seiklused Kihnus

Tiiu Leis
Copy

Kõik, kes veel sel suvel või varasügisel Kihnu saarele satuvad, saavad kindlasti osa Kihnu kunstilaagris osalejate lõbusast loomingust, mis on nüüdsest üleval nii Kihnu muuseumi välisseinal kui sadamast saare keskusesse viiva tee ääres metsas.   

„Nädalaga naivistiks” ja „otsime andetuid” reklaamlaused külgedel „kihutas” kuldne vann reedel Kihnu saarel ringi ning kutsus kõiki – kohalikke ja masakaid ülemaailmsele 16. Kihnu maalilaagri lõpunäitusele nii muuseumis kui metsas.

Jah, suured vineerist väljalõigatud ja laagris osalenud naivistide poolt maalitud silmad jälgivad nüüd saarele sisenejaid männimetsast nagu mõne mehe südametunnistus pärast järjekordset patutegu. Nende keskel on ka üks ontlik kihnu naine, keda siis parema puudusel võib kallistamas käia, soovitas näituse väljamõtleja ja laagri isa Jaak Visnap.

Silmamets on olnud viimased kolm aastat kunstilaagris osalejatele ka parim meditatsioonipaik. Kord ehmatas üks kihnlane end poolsurnuks, kui nägi kampa laagrilisi nagu ususekti tegelasi elutult samblal lamamas.

Seekordse Metsamaal toimunud maalilaagri motoks oli rida Kihnu hümnist, mille on tuntuks laulnud Kihnu Virve: „Looja võta õnne anda, hoia Kihnu mereranda”. Nii võibki nüüd seinale naelutatuna näha lendavaid ja tantsivaid hülgeid, majakavaateid, erineva kaliibriga ingleid, suurerinnalisi ja väiksema partiiga Kihnu memmesid, merejumal Neptunit ning rohkelt animatsiooniainelisi tegelasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles