Nelja tootja kombainid pannakse augustis põldudel proovile

maaelu.postimees.ee
Copy
Teraviljakoristus. Pilt on illustratiivne.
Teraviljakoristus. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Aru Põllumajanduse OÜ eestvedamisel toimub sel suvel, 10.-12. augustil Lääne-Virumaal Kadrina vallas Huljal kombainide võrdlus, kus võtavad mõõtu nelja erineva kombainitootja kombainid.

Võrdluse eesmärgiks on Põhja-Eesti tingimustes välja selgitada kombainide eelised ja erinevused: koristatakse talirapsi ja rukist ning võrreldakse kombainide tehnilisi omadusi.

Võrdluses osalevad Claas Lexion 8900, New Holland CR 10.90, John Deere S790 (Redecopi põhupurustajaga), John Deere X9 1100 ja Case IH 8250.

Mõõtmised viib läbi ja võrdluse metoodika valmistab ette Eesti Taimekasvatuse Instituut koostöös erapooletu žüriiga.

Võrdluses mõõdetakse kombaini tootlikkust, kütuse- ja AdBlue kulu, terakadu, pooliku tera protsenti punkris ja põllul, prügisust, põhu- ja aganalaotuse kvaliteeti, heedri lõikekvaliteeti ja tööseisakuid.

Lisaks valmib finantsvõrdlus, mis sisaldab masina hinda, ülalpidamiskulu (5 aasta hoolduskulud), remondikulu (varuosad+aeg), kütusekulu (AdBlue t kohta), kulu terakaost ning varisest tekitatud kulu (hilisem herbitsiidi/fungitsiidi kulu).

Võrdluspäeva korraldamisel löövad kaasa John Deere’i põllumajandustehnika maaletooja Wihuri Agri, Claas’i kombainide maaletooja Baltic Agro Machinery, New Hollandi põllumajandustehnika esindaja Tatoli ja Case IH tootemärgi esindaja Eestis Dotnuva Baltic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles