1. juulil saab Jõgeval tutvuda mahekatsetega

maaelu.postimees.ee
Copy
Nisupõld. FOTO: Marianne Loorents
Nisupõld. FOTO: Marianne Loorents Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Suve jooksul toimub Eesti Taimekasvatuse Instituudis (ETKI) mitmeid põllupäevi, millest esimene leiab aset 1. juulil. Päeva jooksul annavad ETKI teadurid Jõgeva lähistel põhjaliku ülevaate eri sortidest ja agrotehnoloogilistest võtetest maheviljelisuses.

Vanemteadur Anne Ingver räägib suvinisu sortidest maheviljeluses ja keskkonnasäästliku umbrohutõrjealase teaduskompetentsi väljaarendamise projektist UMBROHI.

UMBROHI raames tutvustavad teadur Hannah Joy Vivian Kennedy ja vaneminsener Anti Konsap  uuenduslikke pildianalüüsi tehnoloogiaid, mille kaudu saab hinnata aretiste ja sortide omadusi ning põldude umbrohtumust.

Päeva jooksul räägitakse täpsemalt kartuli mahekatse läbiviimisest (teadur Terje Tähtjärv) ning tutvustatakse maheviljeluses kasvatatavaid odra sorte (vanemteadur Ülle Tamm). Kaunviljasortidest maheviljeluses, suviteraviljade segukatsetest ja talirüpsi sortidest ja aretistest kõneleb teadur Lea Narits.

Teadur Reine Koppel tutvustab talinisu ja spelta sorte ning talinisu ja kaunviljade segukatseid. Koos Margus Essiga räägib ta ka lähemalt talinisu biopreparaatide katsest. Lisaks tutvustatakse talirukki sorte (aretaja Ilme Tupits) ja Baltic Agro talinisu mahekatset (teadur Tiia Kangor, Annika Jõemaa)

Päeva modereerib vanemteadur Ilmar Tamm. Ilmar Tamm tutvustab ka maheviljeluses kasvatatavaid kaera sorte ning koos Margus Essiga räägib lähemalt vahekultuuride ja mulla mineraalide mahekatsest.

  • Üritus on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine. Registreerimine on avatud kuni 28. juunini (k.a.) SIIN.
  • Toimumiskoht: ETKI teraviljade aretuskeskus, Seemne 10, Jõgeva alevik
  • Esitluspäev toimub "Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas" raames, toetab Euroopa Liit.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles