Vanaraua kokkuostus käib enneolematu hinnaralli

Kristina Traks
Copy
Praegu tasub koduhoovis kõik nurgatagused läbi käia ja vanaraud kokku koguda, sest hinnad on laes.
Praegu tasub koduhoovis kõik nurgatagused läbi käia ja vanaraud kokku koguda, sest hinnad on laes. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vanaraua hinnad on vaid mõne kuuga tõusnud lakke ja see on tekitanud kokkuostupunktides lausa järjekorrad. Hinnad on tõusnud tasemele, kus need pole olnud kunagi varem.

„Meil ei ole ammu olnud järjekordasid vanametalli äraandmises ja äraveos,” ütles Kuusakoski ASi juhatuse liige Toomas Kollamaa. „Tänavu­kevadiste piirangute ajal käis meil tegevus hooga edasi. Inimestel oligi aega rohkem koristada ja need, kes tõid meile metalli märtsis-aprillis, said väga hea hinna.”

Kollamaa selgitas, et kui enamasti algas musta vanametalli tonni hind varem numbriga üks, siis praegu küünib Tallinnas hind üle 300 euro tonni eest. „Metalli kokkuostu hiilgeajal maksis Tallinnas tonn 4500–4700 Eesti krooni, kuid nüüd on see krooniarvestuses juba 5000. Sama lugu on värvilise metalliga, näiteks vase hind on 6–7 eurot kilo kohta,” rääkis Toomas Kollamaa.

Cronimet Nordic OÜ Tallinna osakonna juhataja Kaido Kirsipuu ütles, et võrreldes aastataguse ajaga maksab tonn vanarauda praegu 100 eurot rohkem ja hinnatõus on olnud ligemale 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles