Võrumaa koondas elamuskogemused virtuaalturule

Copy
Platvormi Kylas projektijuhid Aigi Young (vasakul) ja Kadri Moppel viivad kokku huvilise ja teenusepakkuja.
Platvormi Kylas projektijuhid Aigi Young (vasakul) ja Kadri Moppel viivad kokku huvilise ja teenusepakkuja. Foto: Erakogu

Juunikuust saavad huvilised kogeda Võrumaal ehedat maaelu kohalike juhendamisel, sest tegusad kohalikud lõid platvormi Kylas.

Kylas on virtuaalne turg, kuhu on koondatud elamuskogemused, näiteks metsakümblus, SUP-laua jooga või maaleiva õpituba. Veebiportaali projektijuht Kadri Moppel rääkis, et kui inimene soovib ehedat kogemust nagu maal vanaema juures, siis portaal viibki kokku huvilise ja teenusepakkuja. Kylase mõte ongi see, et ehedad (maa)elamused jõuaksid laiema publikuni.

Idee luua taoline portaal sündis mõni aasta tagasi. Moppel on ühtlasi Võrumaa turismikoordinaator ja ühel kohtumisel ettevõtjatega räägiti, et Võrumaal on palju mikroettevõtteid, kellel pole võimalik oma teenuseid pakkuda välisturistile inglise keeles. Idanes idee teha Visit Võru lehekülje kõrvale omalaadne e-pood, kust saaks osta maakonnale omaseid elamusi.

Kõigepealt koolitus

Et ettevõte oma teenust platvormil pakkuda saaks, tuleb läbida väike koolitusprogramm. Esimesed viisteist kiiremat on praeguseks koolitatud ja õige pea on tulemas järgmised viisteist, kelle teenused lähevad pärast koolituse lõppu veebi­lehele üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles