Viljandimaa aiandustalud kutsuvad lillesõpru näitusmüügile

maaelu.postimees.ee
Copy
Foto: YLLE JUKK

Jaanilaupäevale eelneval nädalavahetusel panevad kaks Viljandimaa aiandustalu seljad kokku ja võõrustavad koduõuel kolmel päeval lillesõpru. Nõrga ja Kaevandi talu õuel näha saab suures valikus ja täies õies astilbesid ja pojenge.

18., 19. ja 20. juunil on põhjust ette võtta reis Mulgimaale, kus kaks aiandustalu on otsustanud avada oma uksed külastajatele. „Kui tavapäraselt tuleb aiandustalu külastamiseks aeg kokku leppida ja maksta piletiraha, siis otsustasime koos Kaevandi talu perenaise Anu Nurmsaluga korraldada üheskoos lillenäituse, kust saab ka taimi kaasa osta,“ rääkis Nõrga talu perenaine Krista Kukk.

Kaevandi talu perenaine Anu Nurmsalu.
Kaevandi talu perenaine Anu Nurmsalu. Foto: Erakogu

Taolist koostööd teevad kaks aiandustalu juba aastaid. „Oleme ettevõtjatena konkurendid, aga ühiselt astilbede ja pojengide näitusmüüki korraldades võidame mõlemad,“ seletas Krista Kukk.

Kuke sõnul võib aedades ringi jalutada kas või terve päeva, kella 9-17. Taludes on avatud ka kohvikud, kus saab keha kinnitada.

Reedest pühapäevani on aiandustalude perenaised lahkesti valmis vastama astilbesid ja pojenge, aga ka kõikide teiste püsikute kasvatamist puudutavatele küsimustele.

Nõrga talu aia uhkuseks on suur päevaliiliate ja flokside kollektsioon. Traditsiooniline floksinäitus, mida näeb iga aasta augusti esimesel nädalavahetusel, on toonud talule tuntust nii Eestis kui välismaal. Nõrga talu flokse näeb ka Tallinna Botaanikaaia floksinäitusel.

Kaevandi Aed on Kaevandi talust välja kasvanud pereettevõte, mis asub Vastemõisa asula piiril. Aed paneb rõhku tuntud talulillede nagu hostade, flokside ja pojengide kasvatamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles