Avinurmes Avijõe ääres asuv Avikala väärindab Peipsi kala

Tiit Efert
Copy
Kuuriseinal kuivavad särjed
Kuuriseinal kuivavad särjed Foto: Tiit Efert

Kui Avinurmest pärit Rando Salmistu kolis pärast maailmas seiklemist koju tagasi, tekkis tal koos õde Kristi ja õemees Andres Taltsiga idee asutada Avijõe kaldal Avikala.

Ameerikas reisinud, Soomes ja Tallinnas elanud Rando naasis Avinurme kaks aastat tagasi. „Meil tuli kolme peale selline mõte, ruumid on olemas ja Peipsi on lähedal,” põhjendas Rando, miks hakati kalatooteid valmistama. Koos mõeldi tooted välja ja neid arendati niikaua, kui tundus, et need maitsevad kõigile. Kui asutakse Avinurmes Avijõe kaldal Nurme tänaval ja valmistatakse kalatooteid, siis on ju loogiline nimetada oma ettevõte Avikalaks.

Praegu toimetab Avinurmes Rando valdavalt üksinda. Õde ja õemees on küll alati võimaluse korral nõu ja jõuga abiks ning pöörduvad suure tõenäosusega ühel päeval ka Avinurme tagasi. Ettevõtte nime valiku osas asutajatel suuri vaidlusi ei tekkinud.

Kodu jõe kaldal

Randol endal on kalatoidu vastu huvi olnud maast madalast. Selle tekitajaks võib pidada vanaema, kes meelsasti kalast süüa valmistas. Kuigi ta on elanud jõe kaldal, pole ta kalamees kunagi olnud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles