Kohaliku toidu entusiastid avasid Võsul talupoe

Tiit Efert
Copy
Irene Heidmets (vasakult), Karin Reinberg, Maarja-Liis Lohse ja Eeva-Lote Õunaste-Kuusk avasid mai lõpus Võsul talupoe.
Irene Heidmets (vasakult), Karin Reinberg, Maarja-Liis Lohse ja Eeva-Lote Õunaste-Kuusk avasid mai lõpus Võsul talupoe. Foto: Tiit Efert

Südikad naised Maarja-Liis Lohse, Karin Reinberg, Irene Heidmets ja Eeva-Lote Õunaste-Kuusk avasid mai lõpus Võsul bussijaama lähistel Ranna tänaval väikeses paviljonis endise Hagari kohviku ruumides Rannapiiga talupoe ja kohviku. See tähendab, et kaupa on nii kaasaostmiseks kui ka kohapeal tarbimiseks.

Võsu on juba sajandeid tuntud kauni ranna, lummavate merevaadete, liivaste kallaste ja männimetsa poolest. Nõukogude ajal sai Võsust üle suure Nõukogude Liidu tuntud kuurort. Paljud ettevõtted rajasid sinna oma töötajatele puhkekodud. Suviti võis Võsul olla korraga kümneid tuhandeid inimesi.

Võsu taastab hiilgust

Hiljem tabas Võsut aga vaikelu, mis on nüüd taas hakanud muutuma. Viimased viis-kuus aastat võib täheldada, et suviti on taas liikumist, ütlesid poe perenaised. Oma panuse on andnud koroonakriis, mis elavdas läinud aastal riigisisest turismi. Lisaks on paljud suvekodude omanikud tulnud linnadest kurja viiruse eest pakku. Seetõttu oli isegi tänavu talvel Võsul rohkem elanikke kui tavapäraselt. „Varem võisid talvel Võsul niimoodi jalutada, et ei näinud ühtegi a­utot,” kirjeldas Karin.

Võsu on poe asutajate jaoks justkui tõmbekeskus, sest päriselt ei ela seal neist keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles