Eesti kaubanduses on kolm-neli ettevõtet, kes pakub värsket soolakurki. Peipsiääre on neist ainus, kes kasvatab oma kurgid ise.
Tellijale
Oma kurgikasvatus annab soolakurgi tootjale konkurentsieelise
Kriitikud võivad ju öelda, et päris nii see ei ole, sest Peipsi ääres Sääritsa külas alustatakse värske soolakurgi hooaega Poolast ostetud kurgiga. Ent need pakendatakse ämbrisse ja seal puudub Peipsiääre kaubamärk. Niipea kui oma kurgid hakkavad valmima, pakendatakse need karpi ja etiketilt tuleb kurkide päritolu selgelt esile. Ettevõtte asutaja ja juhi Freddy Poklonski sõnul tingib Poola kurgi kasutamise nõudlus. Kui õhus on esimesed kevademärgid, tekib inimestel isu värske soolakurgi järele. Oma kurgid aga selleks ajaks veel valmis ei ole ja kodumaist kurki pole kuskilt võtta ka konkurentidel.