Ärajäävad kevadlaadad taimemüüjaid ei kurvasta

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Andrease aiandi peremees Andreas Kajastu tõdes, et suvelille­müük on tänavu kahe nädala võrra hilisem.
Andrease aiandi peremees Andreas Kajastu tõdes, et suvelille­müük on tänavu kahe nädala võrra hilisem. Foto: Riina Martinson

Tänavu pikalt jahedana vinduv kevad on suvelillede ja köögiviljataimede müügi kaks nädalat hilisemaks lükanud. Oma osa taimemüüki on andnud kevadlaatade ärajäämine. Huvitaval kombel taimemüüjad ise selle üle ei kurda, suisa vastupidi.

Nii lille- kui ka köögiviljataimi müüva Kanepi aiandi tegevjuht Margus Vahtramäe nentis, et taimemüügis on väga omapärane kevad. Külm kevad on küll müüki ilmselgelt venitamas, kuid inimeste aina kasvav aiandushuvi jällegi õhutab taimemüüki tagant.

„Nende taimede ostmist, mis muidu sellel ajal juba hästi liiguvad, lükatakse veel edasi,” ütles Vahtramäe nädala algul. „Pisut kardame, et äkki lükatakse ostmist nii pikalt edasi, et istutamistuju läheb üle. Tavaliselt on ju mai ja juuni algus aeg, mil tahetakse palju aias toimetada, aga sealt edasi läheb mõte juba puhkamisele.”

Lilleamplite müük on umbes nädala veninud. „Amplitega pole palju tööd, riputad lihtsalt üles, aga peenardele istutatavate taimede ostu lükatakse edasi, kes see ikka tahab vihma ja tuulega aias toimetada,” nentis Vahtramäe.

Köögiviljadest on kurgitaimede müük seni tagasihoidlik olnud, sest neid külmaõrnu taimi veel välja istutada ei saa, kui, siis mitmekordse katteloori alla. Küll aga on väga hästi läinud kõik kasvuhoonesse minevad taimed. Tomatitest on kõige nõutumad olnud kollaste ja oranžide viljadega sordid ning üha rohkem küsitakse kirsstomateid.

Andrease aiand müüb peamiselt suvelilli. „Nädal-kaks on tänavu kõik hilisem,” tõdes aiandi peremees Andreas Kajastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles