Loomaaia asukatele tasub sel aastal kasvatada peete ja porgandeid

maaelu.postimees.ee
Copy
Kuigi kõrvitsaid kogutakse sel aastal vähem, toimub traditsiooniline kõrvitsapiduTallinna loomaaias nagu igal aastal. Sel aastal on see plaanitud 30. oktoobrile.
Kuigi kõrvitsaid kogutakse sel aastal vähem, toimub traditsiooniline kõrvitsapiduTallinna loomaaias nagu igal aastal. Sel aastal on see plaanitud 30. oktoobrile. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna Loomaaed kutsub ka sel aastal lasteasutusi üle Eesti osalema kõrvitsakampaanias, kuid kõrvitsaid kogutakse sel aastal piiratud koguses ehk 10 tonni. Sel aastal on oodatud pigem õunad, porgandid ja peedid.

Iga-aastasest kõrvitsate kasvatamisest on saanud väga tore traditsioon ning loomade sõbrad on kasvatanud ja saatnud Tallinna Loomaaiale tohutul hulgal kõrvitsaid.

Ehitustööde ning ümberkorralduste tõttu on loomaaias kõrvitsate hoiustamise tingimused vähenud, seega viiakse sel aastal kogumiskampaania läbi veidi teisiti ning väiksemas mahus.

Kõrvitsate kasvatamise ja kogumise kampaanias saab osada 70 lasteaeda ja kooli, kelle kõrvitsad kogub kokku ning aitab tasuta loomaaeda transportida Omniva AS.

Enamuse loomaaia asukate toidulaual on kõrvitsast populaarsemad aiasaadused hoopis õun, porgand, peet ning heategevusliku kampaania korras kogutakse sel sügisel just neid puu- ja köögivilju.

Loomaaia söödaköögi juhataja Katerina Reiska sõnul peavad juur- ja puuviljad peavad olema sama hea kvaliteediga nagu inimesed ise neid sööksid. Vältimaks haiguste ja seakatku ohtu peavad kõik juurviljad ja puuviljad olema kasvanud alal, mis on piiratud ja kuhu metsloomadel puudub ligipääs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles