Erakond: ühiskondlikud hooned tuleks ehitada puidust

maaelu.postimees.ee
Copy
Saematerjal.
Saematerjal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Erakond Eesti 200 metsanduse- ja puidukasutamise töörühma juht Tarmo Tamm teeb ettepaneku, et edaspidi ehitataks ühiskondlikke hooneid Eestis puidust. 

Ettevõtja ja Eesti 200 metsanduse- ja puidukasutuse töörühma juhi Tarmo Tamme sõnul on puidu kui Eesti kohaliku ehitusmaterjali maksimaalne väärindamine üks võimalik viis, kuidas saame Euroopas kokkulepitud rohepööret läbi viia Eestile kasulikul moel.

“Ehitades ise puidust, väärindame Eesti puitmaterjali maksimaalselt, jätame rohkem raha Eesti majandusse, saame parema ja stabiilsema maksulaekumise ja kindlustame hästitasustatud töökohad valdavalt maapiirkondades,” toob Tamm välja puidust ehitamise eelisel.

Tamme sõnul võiks kõik uued ühiskondlikud hooned Eestis olla puitehitised. “Ka uus Tallinna haigla võiks olla rajatud puithoonena. Mida enam saavad meie insenerid ja arhitektid kogemusi kodus, seda tugevamad oleme eksporditurgudel. Pikemas perspektiivis võiks Eestist kujundada Põhja Euroopa puitarhitektuuri kompetentsikeskuse. Seeläbi saaksime eksportida oma mõtteviisi ja elustiili, toetades seda toodetega, mida valmistame ja ise kasutame,” rõhutab Tamm.

Tamm toob välja ka puithoonete eelised. Nii näiteks on parem nende sisekliima. Seda tagab puidu niiskust tasakaalustav roll. Uuringud ütlevad, et puithoonetes on laste õpitulemused paremad, haiged saavad kiiremini terveks, allergiaid ei ole ja isegi koroonaviirus ei suuda puidu pinnal kaua vastu pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles