Põltsamaa kuulus roosiaed on müügis

Copy
Põltsamaa roosiaias kasvab sadakonnast pargiroosist koosnev haruldane kollektsioon.
Põltsamaa roosiaias kasvab sadakonnast pargiroosist koosnev haruldane kollektsioon. Foto: Põltsamaa Roosiaed

27 aastat tegutsenud Põltsamaa roosiaed võib peagi leida uue omaniku, sest senine omanik OÜ Eesti Roos on otsustanud selle müüa.

Roosiaia perenaine ning osaühingu Eesti Roos juhatuse liige Annela Orasi sõnas, et müügiotsus ei tulnud kergelt, ent aastate lisandudes ei jaksa ta roosiaeda enam nii palju energiat panustada, kui ta ise tahaks ja aed vajaks.

«Küsijaid ja huvilisi on olnud, aga konkreetseks pole veel asi läinud. Eks roosiaia ilu ja väärtust on kõige paremini näha ja mõista ikka õitsemise ajal. Kindlasti tahaks, et roosiaed jätkaks roosiaiana. Mõistagi saab selle kõrvalt ka midagi muud teha ja arendada, aga roosiaed võiks säilida. Vähemalt mina väga tahaksin seda, selle olemasolu on Eesti loodushariduse seisukohast tähtis,» rääkis Orasi.

Tema on roosiaiale pühendanud kolmteist aastat oma elust. Nüüd tunneb naine, et 2,2 hektari suuruse roosiaia korrashoiuga saaksid ehk nooremad paremini hakkama.

Põltsamaa roosiaia põhitegevus on modernsete ja ka ajalooliste roosisortide kasvatamise katsetamine Eesti kliimas, samuti roosiistikute ja roosidega sobivate püsikute tootmine. Aed on müügis 725 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles