Alutaguse kandis asub Eesti pisim lihapood

Tiit Efert
Copy
Poe valikus on kõik, mida üldse lihast valmistada saab.
Poe valikus on kõik, mida üldse lihast valmistada saab. Foto: Tiit Efert

Alutaguse südames Iisaku külje all Kasevälja külas Liiva talus on lambakasvatusettevõttest Lammas ja Roos saanud väike lihatööstus, mille juures asub ka pisike vabrikupood.

Ettevõtte omaniku ja talu peremehe Jaak Armi sõnul on kõrvalises kohas asuv lihapood Eesti väikseim. „Võib-olla kuskil maailmas on veel väiksemaid,” pakkus ta. Kauplus koosneb vaid ühest letist. Aga see-eest on lett rikkalikult täidetud.

Sortimendis on veise-, sea- ja linnuliha ning lammas. Valikus on marinaadid, praed, vorstid, singid, konservid. Kõik, mida üldse lihast valmistada saab, ja valik muutub pidevalt. Isegi kohalikku Peipsi kalatoodangut on. Enamik retsepte on peremehe enda loodud. Iga päev on vabrikus talle abiks kaks töötajat. Mis kõige rohkem müüb, sõltub hooajast. Suvel on kõige tahetum mõistagi grilltoodang.

Toiduhuvi algas lammastest

Aastaid tagasi käis sel ajal puidutööstusega seotud olnud Jaak koos abikaasa Laglega Norras, kus märgati mägedel lambaid. „Vaatasin, nii pagana ilus,” meenutas Jaak. Koju jõudes võttis ta Kuldse Börsi ja märkas, et keegi müübki lambakarja. Mees lasi lambad enda juurde tuua. Nii jõudsid tallu esimesed 13 lammast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles