Maasikakasvatajad sel kevadel ei kurda

Silvi Lukjanov
Copy
Paavo Otsuse talus tegelevad võõrtöölised parasjagu kasvuhoones maasikate rohimisega.
Paavo Otsuse talus tegelevad võõrtöölised parasjagu kasvuhoones maasikate rohimisega. Foto: Erakogu

Kuigi külm kevad laseb maasikal valmida kuni paarinädalase nihkega, on maasikakasvatajad lootusrikkad, sest talv taimedele liiga ei teinud ja võimul olev valitsus tagab neile ka tarviliku võõrtööjõu.

Harjumaal Saue vallas üle 30 aasta maasikaid kasvatav Gunnar Tärn sõnas, et kuigi eelmine aasta jäi neil 70 protsenti maasikatest põllule, ei vähendanud nad maasikate kasvatamist, ja praegu tundub, et tegid õigesti. Maasikas talvitus hästi ja ka võimul olev valitsus mõistab põllumehe vajadust võõrtööliste järele. Nii saabki ta minna hooajale vastu hea tundega.

„Kui maasikas on sügisel hästi hooldatud, talvitub ta igasuguse talvega hästi. Ta pole külmaõrn, kui tal haigusi pole,” teatas Tärn. Kevadel oleks võinud tänavu küll natuke varem sooja tulla. „Loori all on maasikad nädala pärast ehk õites ja esimese saagi annavad juuni algul. Avamaal läheb kõigega kuni kaks nädalat kauem.”

Tänavu paistab, et ei tule muret ka saagi korjamisega, sest eellepingud on Tärnil Ukrainast saabuvate võõrtöölistega sõlmitud. Saagikoristuse tippajaks on neid tulemas 40 jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles