Meteoroloog: täna võib loota uut soojarekordit

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Täna ja homme on ilm suviselt soe.
Täna ja homme on ilm suviselt soe. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna võib õhutemperatuur kohati tõusta 28–30 soojakraadini, mis tähendaks ühtlasi ka uut soojarekordit. Mõnusat sooja ilma lubatakse ka homseks, siis muutub ilm veidi jahedamaks, kuid mõnusat varasuvist ilma saame ilmselt nautida kogu maikuu.

9.–14. mai “kõigi aegade” kuumarekordid on Tallinnas ja Tartus jäänud vahemikku 24,6–29,5 kraadi, millest värskeim rekord registreeritud 2013. ja vanim 1869. aastal.

Meteoroloog Jüri Kameniku sõnul on kella 10 seisuga mitmel pool temperatuur üle 20 kraadi, mistõttu võib loota, et kohati kerkib õhutemperatuur ka rekordilisse kõrgusesse. “25–30 kraadi võib tulla küll,” sõnas ta.

Temperatuur tõuseb Kameniku sõnul tund-tunnilt ja kella 14–15 vahel võib kohati tulla 27–28 kraadi. “Kui isegi mitte rohkem,” lisas ta.

Jüri Kamenik
Jüri Kamenik Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Küll võib suvepealinnas Pärnus temperatuur jääda vaid 20 kraadi piirimaile, sest Liivi lahe poolt tulev jahe tuul jahutab. “Kui tuul on rohkem maa poolt, siis arvan, et Pärnu on ka teiste kohtadega võrdne,” sõnas ta.

Ilusat ilma lubatakse ka homseks, kuid siis hakkab Aafrikast saabunud soojalaine jahtuma ja nädala lõpus temperatuur suurt üle 20 kraadi ei tõuse. “Täna ja homme on ilus ja siis jätkub 15–20kraadine varasuvine ilm,” sõnast ta.

Ka uuel nädala võib juhtuda, et Eestit tabab üheks päevaks kuumalaine. “Kas 18. või 19. mail ida või kagu poolt üks eriti ränk kuumalaine, aga siis üheks päevaks,” on prognoosid selle kohta Kameniku sõnul muutlikud.

Kena varasuvist ilma saame ilmselt nautida kogu maikuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles