Isegi korraldajad ei tea, kas kevadlaadad toimuvad

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Sellist laadamelu, nagu paari aasta tagusel Türi lillelaadal, sel aastal kindlasti ei tule.
Sellist laadamelu, nagu paari aasta tagusel Türi lillelaadal, sel aastal kindlasti ei tule. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

„Olen täna pidanud juba telefoni uuesti laadima panema,” sõnas Jäneda aia- ja lillepäevade korraldaja Enno Must teisipäeval kell 10, „kauplejad aina küsivad, kas on mingitki infot tulnud.”

Kuigi mitmeid piiranguid on 3. mai seisuga leevendatud, siis väliüritusele pandud 150 osaleja piir on risti laatade korraldamisel ees ja tundub ebamõistlik. „Meil on näpp piltlikult öeldes tuumakohvri nupu peal,” lisas Enno Must, et valmidus 29. ja 30. mail ikka üritust korraldada on olemas.

„Ei on alati kõige lihtsam öelda,” sõnas ka nädal varem, 21.–23. maini toimuva Türi lillelaada peakorraldaja Pille Marrandi, kelle sõnul tegi ta valitsusele pöördumise. „Me ootame selget sõnumit, kas laadad tohivad toimuda ja kui palju inimesi seal võib olla. 150 ei ole realistlik arv,” ütles ta.

Ebamõistlik arv

Pille Marrandi sõnul toimuvad väiksemad müügipäevad praegugi, mistõttu jääb piirang arusaamatuks. „Turgudel ja hoovimüükidel on ka rohkem inimesi,” tõi ta näiteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles