Peipsi tindi hooaeg lõppes kiiresti

Tiit Efert
Copy
Peipsi tindi kvoot püüti tänavu viie-kuue päevaga välja.
Peipsi tindi kvoot püüti tänavu viie-kuue päevaga välja. Foto: Tiit Efert

Aprilliga lõppes tänavune Peipsi tindi püügihooaeg, sest ettenähtud kvoot 170 tonni hakkas täis saama ning tekkis oht, et see võib lõhki minna.

Peipsi tint on meritindi mageveeline kääbuskasvuline lähisugulane, kuid silmad on pisut suuremad kui meritindil. Sarnaselt meritindiga iseloomustab ka seda kala tugev värsket kurki meenutav lõhn, mis võib mõjuda meeldivalt või peletavalt, sõltuvalt nuusutajast. Peamiselt on tinti Peipsil püütud varakevadel kudemise ajal suurte mõrdadega.

Oli hea püük

Peipsi Kalatööstuse juht ja Kuldkala poe pidaja Andrei Petrov on tänavuse hooajaga rahul. „Väga hästi läks. Oli juba hirm, et tint ei tulegi randa kudema või et magasime maha. Siis aga järsku tuli ja püüdsime viie-kuue päevaga välja,” rääkis ta.

Tema sõnul olid kõik kalurid, kellel tindimõrra luba olemas, ka jaol. Kalureid tuli motiveerida, et nad ikka tindi kätte saaksid. „Maksime 80 senti kilogrammi pealt, et mehed pingutaksid,” lisas ta. Et kui mõrd juba täis, käiksid nad seda ühe päeva jooksul kaks korda tühjendamas. Samas oli Petrovi sõnul kvoot tänavu väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles