Veganitooted viisid väiketootja gasellide hulka

Tiit Efert
Copy
Tütar ja ema Karin Miller ning Ester Lietuvietis peavad veganitoidu pakkumist missiooniks ja lubavad seda teha niikaua, kuni nõudlust on.
Tütar ja ema Karin Miller ning Ester Lietuvietis peavad veganitoidu pakkumist missiooniks ja lubavad seda teha niikaua, kuni nõudlust on. Foto: Kristina Efert

Veganluse levik Eestis ja Soomes on pannud Märjamaa vallas Valgu külas taimseid tooteid valmistava Bon Soya kasvama justkui pärmi peal. Vajadus tootmispinna järele on isegi kontori välja puksinud ja see asub ajutiselt tehasehoone kõrval soojakus.

Viimased neli aastat on Bon Soya saanud Äripäevalt gaselli tiitli. Gasellid on kõige kiiremini kasvavad ettevõtted, mis on kolme aasta jooksul kasvatanud käivet ja kasumit vähemalt 50 protsenti. Bon Soya kuulub üldse Eesti kõige kiiremini kasvavate ettevõtete hulka.

Oma ajast ees

Aga Bon Soya pole uus ettevõte, see on asutatud juba 2003. aastal. Asutaja Ester Lietuvietis, kes jagab ettevõtte juhtimist tütre Karin Milleriga, on õppinud Tartu Ülikoolis kriminaalõigust, millega kaasnes inimese anatoomia ja esmaste meditsiiniteadmiste omandamine.

Ester töötas kakskümmend aastat advokaadina, kuid tahtis end inimese tervise osas rohkem harida. Ta suundus USAsse Californiasse, kus läbis Weimari Meditsiiniinstituudis tervise taastamise koolitusprogrammi New Start.

Ester uuris maailmakuulsate õpetlaste teadustöid, mis üritasid välja selgitada, kuidas seljatada raskeid haigusi ja elada täisväärtuslikku elu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles