Ees ootab jahe ja lörtsine nädal

maaelu.postimees.ee
Copy
Uue aasta esimene öö pakub soojakraade, vihma ja lörtsi.
Uue aasta esimene öö pakub soojakraade, vihma ja lörtsi. Foto: Marko Saarm / Sakala

“Päikeselise ja sooja ilma aeg on nüüdseks läbi. Ees ootab jahe ja sajune periood. Mulla veevarude osas on see muidugi hea. Osa allikaid näitab koguni äikest ja lund. Elame, näeme! Loodame, et jahe ja sajune periood toob imelise suve,” kirjutab meteoroloog Jüri Kamenik oma iganädalases Maa Elu ilmaloos.

Kamenik on ka varasemalt viidanud, et väga soe aprill ei tähenda puhkajate unelmate suve pidevalt lõõskavas päikeses ning ka mai alguse soojalaine ei kipu suveks head tähendama.

Nädalavahetus ja uus nädal tõotab tulla üsna jahe ja kohati sajab isegi lörtsi.

Riigi ilmateenistuse andmetel jääb laupäeval (24.04) madalrõhkkond Läänemere õhuruumi tiirlema ja selle mõjusfääris sajab aeg-ajalt vihma ja lörtsi, öösel on taas sadusid vähem, päeval laialdaselt. Tuul pöördub järk-järgult kõikjal läände ja loodesse, on mandril mõõdukas, saartel ja läänerannikul ikka väga tugev. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval 3..7°C.

Pühapäeval (25.04) tuleb Venemaa kohalt väike osatsüklon, lisab vanale madalrõhkkonnale energiat ja toob sajuhooge lisaks. Puhub tugev läänekaare tuul. Püsib jahe ilm, õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval 3..6°C.

Esmaspäeval (26.04) eemaldub madalrõhkkonna põhiosa Venemaale, aga selle serva mööda liigub üle Eesti sajuhooge. Tuul puhub läänekaarest ja võib saartel ikka tugev olla. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 3..7°C.

Teisipäeval (27.04) ulatub madalrõhkkonna äärmine lääneserv veel Balti riikide kohale ning siin-seal sajab veidi vihma, sekka võib ka lörtsi tulla. Tuul puhub loodest ja läänest ning nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval 4..8°C.

Kolmapäeval (28.04) jääb Eesti mitme rõhuala piirimaile Ilm on rahulik ning kohatiste vihma- lörtsihoogudega. Õhutemperatuur on öösel -4..+2, päeval 4..9°C.

Neljapäeval (29.04) läheneb lõuna poolt uus madalrõhkkond, aga tänastel andmetel selle sajuala veel ei jõua ning meil võib vaid mõni üksik paik veidi vihma või märgi helbeid saada. Idakaare tuul tõuseb päeval tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel -4..+2, päeval 4..9°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles