Eestis valmistatud termopuidust kasvuhooned vallutavad maailma

Tiit Efert
Copy
Näidiskasvuhoone on paigaldatud Telliskivi loomelinnaku ühe kohviku terrassile. Margus Kruusvalli hinnangul sobib seda kasutada nii taimede kasvatamiseks kui ka paviljonina.
Näidiskasvuhoone on paigaldatud Telliskivi loomelinnaku ühe kohviku terrassile. Margus Kruusvalli hinnangul sobib seda kasutada nii taimede kasvatamiseks kui ka paviljonina. Foto: Tiit Efert

Isiklikust vajadusest lähtudes asus kolm meest tootma kohalikust termopuidust kasvuhooneid. Nende unikaalse teostuse ja välimusega kasvuhoonete nõudlus ulatub Eestist kaugemalegi.

Lähe kasvuhoonetel on läbimõeldud õhuline disain, mis on saavutatud naturaalsete looduslike materjalidega. Tegemist on Margus Kruusvalli, Marko Tammisti ja Marko Vaikmaa ettevõttega.

Kui viimane neist endale puidust kasvuhoonet hakkas otsima, selgus, et isegi Skandinaavias on tegijaid vähe, rääkimata Eestist. Inglismaalt tellides oli aga tarvis pikka aega oodata.

Kuna hooaeg hakkas kätte jõudma, mõtles Vaikmaa kasvuhoone ise teha. Ta oli varem kokku puutunud termopuiduga, seega ei tundunud tavapuidust kasvuhoone enam hea lahendus. Mõte sai teoks ja tulemus oli vaimustav. Nii kooruski idee, et kui endalegi meeldib, siis miks mitte neid teistelegi teha.

Kemikaalideta materjal

Termomänd on 100 protsenti looduslik toode ega sisalda ühtegi kemikaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles