Maaturismi ettevõtja: viimane euro laekus eelmise aasta augustis

Copy
Kihnu suvi on tihedalt üritusi täis pikitud, kuid saarerahvas on valmis vajadusel mai ja juuni üritused edasi lükkama augustisse ja septembrisse.
Kihnu suvi on tihedalt üritusi täis pikitud, kuid saarerahvas on valmis vajadusel mai ja juuni üritused edasi lükkama augustisse ja septembrisse. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Maaturismiga tegelevad suuremad ja väiksemad ettevõtjad ootavad valitsuse otsust, millal nad taas uksed võivad avada ja üritusi korraldama hakata. Varasematel aastatel suvel teenistust pakkunud asutuste suvepäevadeks on praegu broneeringuid tagasihoidlikul arvul ja nendegi puhul pole täit kindlust, et ikka toimuvad.

„Meil on juba looduslikult ette antud, et saab turvaliselt puhata,” sõnas Roosta puhkeküla tegevjuht Ingrid Sieberk suurt puhkekompleksi kirjeldades. Praegu läheb Roostal nädalavahetuseti väga hästi, ent nädala sees on küla tühi.

Kui senise 30 tegutsemisaasta jooksul on Roosta puhkeküla kasvanud peamiselt äriklienti teenindavaks ettevõtteks, siis viimase aasta jooksul on toiminud täielik kannapööre. „Oleme pidanud muutuma erakliendikeskseks, mis tähendab palju rohkem tööd ja vähem raha,” kirjeldas Sieberk. Aasta on valulik olnud, ent tegevjuht on optimistlik ning uksi kinni panema ei hakata.

Eesolev suvi tundub lubav, peaaegu pooled mullu toimuma pidanud suurematest üritustest on tänavusse tõstetud. On ka värskeid broneeringuid, samas näiteks üks suurem, 350 osalejaga suvepäevade plaan tühistati. „Ootame pingsalt valitsuse korraldusi, mis toimuma hakkab. Kas need grupid tohivad, saavad ja julgevad tulla. Nende otsuste taga on meie äri kinni,” rääkis Sieberk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles