Soojendid terrassile – et heitlik ilm ei heidutaks

Veltekspert
Copy
Foto: Veltekspert

Eesti kliima on ettearvamatu – kunagi ei tea, kas mõne tunni pärast sajab vihma, lund või lörtsi või saab end hoopis terrassil kuumast päikesest pruuniks küpsetada. Ent see heitlik ilm ei tohiks saada takistuseks mõne grillõhtu korraldamisel. Abi leiab soojuskiirguritest! VeltEksperdi tootespetsialist Karol Pokbinder vastab viiele enamlevinud küsimusele elektri- ja gaasisoojendite kohta.

Kas kodusele terrassile sobib pigem elektri- või gaasisoojendi?

Kui terrassil on olemas elekter, siis soovitan valida kindlasti elektrilise soojuskiirguri, kuna selle efektiivsus on kõrgem kui gaasisoojendil. Elektriline soojuskiirgur ei soojendata õhku nagu gaasisoojendi, vaid pigem esemeid. Ent kohas, kus elekter terrassil puudub on gaasisoojendi asendamatu valik.

Foto: Veltekspert

Gaasisoojendi plussiks on võimalus luua hubast meeleolu. Seda lahendust on võimalik ühtviisi kasutada nii kohvikutes, restoranides kui ka kodusel terrassil. Gaasisoojendid lubavad aastaläbi nautida nii soojust kui ka valgust tänu klaastorus põlevale tuleleegile ning ükski grillpidu ei pea jääma kehva ilma tõttu pidamata.

Tavapärasest ilusoojendist on aga kordades tõhusam ja annab tuntavat soojaefekti kupliga gaasisoojendi Sahara. Veltksperdi poolt maaletoodavad Sahara gaasisoojendid erinevad analoogsetest soojenditest soojust peegeldava reguleeritava kupli kaldenurga poolest. Sahara soojendit on võimalik paigutada nii terrassi või peotelgi nurka ja suunata kuppel selliselt, et see kiirgaks soojust ka kaugele inimeste poole. 

Foto: Veltekspert

Mis on täpsemalt ühe või teise eelised ja miinused kodukasutajale?

Gaasisoojendi puhul tuleb arvestada sellega, et iga mõne aja järel on tarvis välja vahetada gaasiballoon. Muus osas on tegemist väga suure võimsusega soojendiga.

Elektrilise soojuskiirguri puhul tuleb arvestada elektri võimsusega ning mõelda sellele, kas juhtmestik on ka vastav soovitud soojuskiirguri jaoks. Selle plussiks on kindlasti see, et elektriline soojuskiirgur ei soojenda õhku ning seetõttu on see lahtisel alal, kus liigub tuul, ülimalt efektiivne, tekitades soojusvihu, mille all on ka tuulise ilmaga soe olla. Lühilaine infrapuna soojendid peletavad muuhulgas ka sääski.

Foto: Veltekspert

Soojuskiirgurid on erineva võimsusega – kuidas välja kalkuleerida oma kodusele terrassile sobivaim lahendus?

Selleks soovitan ma kindlasti konsulteerida müügispetsialistiga, kes aitab valida välja just teie vajadustele sobivaima lahenduse. Üheseid vastuseid ei saa ma paraku siin anda.  

Mida tasub enne läbi mõelda, kui plaan on koju mõni soojuskiirgur soetada?

Kõige lihtsam on teha pilt alast/terrassist, kuhu soojuskiirgur plaanitakse paigaldada, mõõta ära lae kõrgus ning mitu seina on terrassil ja mitu ruutmeetrit on soojendatava ala suurus. Selliselt ettevalmistatuna on hea tulla müügispetsialisti jutule, kes suudab nende andmete abil õige lahenduse leida.

Foto: Veltekspert

Kas ka kinnisele terrassile on sobivaid soojuslahendusi pakkuda?

Jah kindlasti! Täiesti eraldi kategooriasse kuuluvad näiteks elektrilised infrapuna küttepaneelid.

Need ülimalt soliidse väljanägemisega, nanomatt mustad kattega paneelid, on mõeldud kasutamiseks sisetingimustes, kuna need toodavad pika lainepikkusega infrapuna kiirgust. See tähendab seda, et need soojendavad lisaks kõigele muule ka õhku.

Foto: Veltekspert

Paneelidega on võimalik kütta ära terve ruum. Selline lahendus vajab aga nelja seina ja lage, eelistatult ka soojustatuna. Seadet võib võrrelda radiaatoriga, mida saab kinnitada lakke ja seinale. Tavalisest elektriradiaatorist on see mitu korda kõrgem ning seetõttu on seade efektiivsem ja suudab ruumi kütta kiiremini.

Küttepaneelidel on valikus ka mudelid, mida on võimalik juhtida üle wifi, mis tähendab, et juba distantsilt on võimalik soovitud ruum soojaks kütta. Ühtlasi on sellistel mudelitel juba ka termostaat, mis suudab ette antud temperatuuri järgi ise enda tööd reguleerida ning hoida soovitud temperatuuri.

Tutvu tootevalikuga e-poes veltekspert.ee või esinduspoes Tallinnas,  Pärnu mnt 139e/11. Lisainfo telefonil 58999214

Copy
Tagasi üles