Ei tea millist keraamilist grilli valida? Vaata siia! Tuntuimate brändide suur tootevõrdlus!

Veltekspert
Copy
Foto: Veltekspert

Kevad on käes ning pea igal nädalavahetusel tuleb mõne naabri aiast mõnusat grill-liha lõhna. Kuid Sinul pole veel grilligi või vajab vana uue vastu vahetamist?  Millist grilli valida? Nõu jagab VeltEksperdi tootespetsialist Karol Pokbinder.

Esimese asjana tuleb Pokbinderi sõnul grilli valides mõelda, kui palju grillitakse, kui palju on aega sellega tegeleda ning milliseid maitseelamusi soovitakse. Kui need punktid on läbi arutatud ning pilk on jäänud peale mõnele keraamilisele grillile, siis tasub asja lähemalt vaadata.

Olgugi, et keraamilise grilli välimus tundub esmapilgul aukartusäratav sobib see nii algajale grillijale kui juba edasijõudnule. „Edasijõudnutele on keraamiline grill suurepärane valik, kuna selle abil saab ellu viia sisuliselt kõik ideed, mis pähe tulevad: grillida, suitsutada, küpsetada, keeta, hautada, isegi valmistada pitsasid, kooke ja kringleid. Algajatele on keraamiline grill aga parim lävepakk, kust alustada, sest selle grilliga on võimalik saavutada oluliselt lihtsamalt ja kordades paremaid tulemusi kui suvalise "ufo" grilliga,“ toob Pokbinder välja kinnitades, et Kamado Joe ja Bastard grillidega saab väga hea maitseelamuse osaliseks. 

Foto: Veltekspert

Mida jälgida keraamilist grilli ostes?

See oleneb taaskord sellest, millised on kasutaja nõudmised grillile, kuid peamised nüansid on:

1. Vaata kindlasti seda, kui pikk on toote garantii! – Kvaliteetne keraamiliste grillide tootja pakub enamasti oma toodetele eluaegset garantiid. Hiinakatel on see alati 1-2 aastat, tulenevalt seadusest.

2. Kas väljavalitud grillile on saada lisavarustust? – Eelnevalt tasub kindlasti mõelda sellele, et nö „kõike müüvate“ e-poodide keskkondadest või ehitusmarketitest Hiinas valmistatud samalaadset keraamilist grilli, kui seda on KamadoJoe või Bastard, soetades hilisem tehniline tugi puudub, samuti ei saa hiljem juurde soetada varuosi, sest igal hooajal vahelduvad brändid ja mudelid ning võib päris kindel olla, et hiljem pole samast poest ostetud grillile võimalik lisavarustust soetada või on lisavarustuse valik kesine.

Foto: Veltekspert

3.Vaata kindlasti sedagi, kuidas on üles ehitatud grilli sisu! - kas komplekti kuuluvad keraamilise grilli jaoks asendamatud detailid nagu deflektorkivid koos raamiga(kuumuse jaotamiseks, et otsene tuli restil olevani ei jõuaks), grillrest/restid jne. Ehk üle tuleb vaadata, kas grill on üldse baashinnaga ostes grillimiseks ka tegelikult kohe valmis või tuleb sellele kõvasti peale maksta, et kõik osad, mis teevad keraamilisest grillist keraamilise grilli oleksid olemas. Karol Pokbinder märgib, et keraamilised grillid võiks väga suures plaanis liigitada kaheks – premium tootjate grillid ning nö "no name" grillide tootjad. „Sisuliselt püüavad viimased järgi teha kvaliteetse toodangu koopiat, kuid mitte alati just kõige paremini. Eluaegse garantiiga tootjatel on komplektsus selline, et grill on kohe valmis kasutamiseks ning ei ilmne ootamatuid lisakulusid.“

4. Oluline on grilli kaal - üldiselt, kuid mitte alati, tähendab keraamilise grilli puhul raskem kaal paremaid isoleerivaid omadusi, sest mida raskem on keraamiline grill, seda rohkem on selles keraamikat ning mida paremad isoleerivad omadused on grillil, seda kauem suudab grill säilitada temperatuuri.

Foto: Veltekspert

Kamado Joe või Kamado Bastard?

Mõlemad on kvaliteetsed ja head ning pakuvad nii eluaegset garantiid, kui lisatarvikuid. Mille järgi otsus langetada?

Selleks, et leida just Sinule sobiv lahendus, tasub külastada kindlasti VeltEksperti, kes on Kamado Joe ja Bastard keraamiliste grillide ja tarvikute ametlik maaletooja Eestis, kuid toome siinkohal välja võrdluse.

Kamado Joe Juniortegemist on kerge ja mugava ning mobiilse grilliga, millega saab teha absoluutselt kõike samal tasemel nagu suurte vendadega(Kamado Joe Classic I, Kamado Joe Classic II, Kamado Joe Classic III), kuid Junior mudelit on ülimalt mugav endaga alati suvilasse või metsa kaasa haarata.

Kamado Joe Classic I - Täpselt sama grill, mis Classic II mudel(vaata alla), kuid see on soodsam mudel inimesele, kes soovib eluaegse garantiiga väga head grilli, kuid kellele pole olulised pisidetailid nagu amordiga kaas, lihtsustatud ülemine ventilatsiooniava ja fiibertihend. Viimase asemel on kaanel vilttihend, mis vajab vahetamist 2-3 aasta järel.

Foto: Veltekspert

Kamado Joe Classic II - mugav kasutada ning grill tagab alati täpse temperatuuri. Selle eeliseks on ka amordiga kaas, mis teeb kaane avamise sujuvaks ja kergeks. Ükski teine tootja sellist lahendust ei paku. Lisaks on sellel grillil ka fiibertihend kaanel, mida on kerge pesta ja puhastada ning mis kestab 10-15a. Samuti on grillil poolkuu grillrestidega süsteem, mis võimaldab mitmel erineval tasandil korraga küpsetada.

Kamado Joe Classic III - maailma tipp! See mudel on sügavam ja ruumikam kui Classic I ja II mudelid. Lisaks on sellel alumiiniumist küljelauad, grillresti tasandeid on kahe asemel kolm, söekorv mugavamaks söe eemaldamiseks ja uuesti kasutamiseks, patenteeritud hüperboolne suitsukamber SlõRoller, mille abil saadakse veelgi rohkem suitsu vähema vaevaga ning grill suudab säilitada kauem madalat temperatuuri.

Foto: Veltekspert

Kamado Bastard Urban Large complete - Konkureerib Kamado Joe Classic III mudeliga, kuna sügavust on samapalju ning grillresti diameeter on isegi 3cm suurem kui kõigil Kamado Joe Classic seeria grillidel. Sel grillil on fiibertihend, tuha lihtsustatud eemaldus, söekorv, täpne ja vihmakindel ülemine ventilatsiooniava.

Kamado Bastard Urban Medium complete - keskmises mõõdus grill, mida näiteks Kamado Joe grillidel üldse pole, kuid kodukasutuses ülimalt populaarne, kuna on nö täismõõdus grill, kuid soodsam ja kompaktsem, omadustelt identne Bastard Urban Large mudelile.

Foto: Veltekspert

Tutvu tootevalikuga e-poes veltekspert.ee või esinduspoes Tallinnas,  Pärnu mnt 139e/11. Lisainfo telefonil 58999214

Copy
Tagasi üles