Koroonaajal on liivakastide nõudlus kasvanud

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Paljudele meeldib liivakast kaanega, mille saab sulgeda ja avada istmeks.
Paljudele meeldib liivakast kaanega, mille saab sulgeda ja avada istmeks. Foto: Miramii.com

Lapsed armastavad liiva ja veega mängida. Liivakookide küpsetamine ja liivalosside ehitamine pakub põnevust tundideks ning väike inimene saab sellest rohkelt rõõmu ja oskusi. Lihtne kast ja liiv on toiminud mitme põlvkonna puhul ja töötab nüüdki – kuigi valikus on ka keerulisema kuju ja lisavidinatega liivakaste.

Kui Triinu ja Urmo Murumäe tahtsid viis aastat tagasi panna koduaeda püsti toreda ja turvalise mänguväljaku, selgus, et päris sellist, mida sooviks, poest võtta ei olegi. Nii nad tegid selle ise. Tulemuse kiitsid heaks kõik väikesed eksperdid, kes seda kasutama asusid, ja tekkiski plaan hakata mänguväljakuid tootma. Nüüdseks on nende pere-ettevõtte Boostbox e-poe valikus lisaks enda toodetule ridamisi teistest riikidest sisse toodud varustust.

Triinu Murumäe, kes e-poes turundusjuhina tegutseb, ütles, et mõlemal koroona­kevadel on nende poest tellitud tunduvalt rohkem mänguatraktsioone kui varem.

Ees ootab hinnatõus

„Kodus olevad pered soovivad lastele pakkuda mitmekülgseid võimalusi liikuda ja mängida. Otsitakse lahendusi, et lastel oleks tegevust,” märkis Triinu Murumäe. „Samas tekivad tootjatel suure nõudluse tõttu tarneraskused, sest sarnane olukord on kogu Euroopas. Kindlasti tõusevad lähiajal ka puitmaterjalist liivakastide hinnad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles