Järvamaa noored tutvustavad põhupallidest festivalialal maaelu

maaelu.postimees.ee
Copy
Foto: Kaspar Pokk

Järvamaa noortest koosnev mittetulundusühing Quorum plaanib korraldada 5.–8. augustini Oisus „Aganiku Festivali 2021“, millega soovitakse tähelepanu tõmmata Eesti maaelule ja loodusele.

Peakorraldaja Sten Perilluse sõnul muudab festivali ainulaadseks ligi 150 põhupallist koosnev festivaliala, mis mahutab ligi 250 inimest. „Meie prioriteediks on tuua festival inimesteni tasuta!“ lisas ta. 

Festivalil astuvad üles hinnatud Eesti muusikud nagu Ott Lepland, Jarek Kasar ja Marek Sadam. Esinemisvõimalus antakse ka kohalikele noortele.

Quorumi juhatuse liikme Joonas Piiri sõnul plaanitakse suur osa festivali eelarvest kokku koguda Hooandja keskkonnas. Piiri sõnul on nad lootusrikkad, et inimestele idee meeldib, ning 3500 euro kokku kogumine ei valmista raskusi. 

Lisaks hooandjatele on festivali suursponsoriks põllumajandusettevõte OÜ Estonia, kelle abiga luuakse 150 põhupallist koosnev festivaliala. Noorte tegemist toetavad ka teised kohalikud ettevõtted. 

“Aganiku Festival 2021” pöörab tähelepanu Eesti maaelule ning kaunile loodusele. Kvaliteetse muusika ja eripärase keskkonna sümbioos pakub inimestele elamusi, mida mujalt ei saa,“ lisas Piir.

Möödunud suvel korraldasid Quorumi noored kontserdid Paide linnas, Järva vallas ja Türi vallas. Esinejateks olid Mari Jürjens, Alen Veziko ja Margus Vaher. Kokku külastas kontserte ligi 1000 inimest.

Quorum on 2019. aastal noorte poolt loodud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on elavdada Järvamaa kultuurielu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles