Saaremaa pereettevõtte toodang pääses tuntud Saksa poeketti

maaelu.postimees.ee
Copy
Umbes 3300 kauplusega on REWE Saksamaal Edeka järel suuruselt teine ​​toidukaupade jaemüüja.
Umbes 3300 kauplusega on REWE Saksamaal Edeka järel suuruselt teine ​​toidukaupade jaemüüja. Foto: Lakomski /Eibner-Pressefoto via www.imago-images.de/imago images/Eibner

Saaremaa pereettevõte Öselstuff OÜ, mis turustab ÖselBirch brändi all kasemahlajooke, on teadaolevalt ainsana Eestist müügil Saksamaa ühes suurimas ja tuntumas toidupoeketis Rewe.

Öselstuff OÜ tegevjuht ja kaasasutaja Anne-Liis Theisen kõneles, et kui eelmise aasta alguses olid ettevõttel juba kõik eelkokkuleped saavutatud, et alustada oma toodangufa testi Rewe supermarketiketis, lõi COVID-19 kõik plaanid segi. Ühtäkki oli teadmata, kas testperioodi saab üldse teha.

Õnneks näitas Rewe üles soovi testimist siiski alustada. Nii algas prooviperiood esialgsest plaanist kaks kuud hiljem ning kuigi tingimused ei olnud ideaalsed, sai ettevõte kohalike eestlaste abiga ka mitmed degustatsioonid poodides tehtud ning saavutas sellega 2021 kevadeks Rewe listingu.

Kuigi on ka teisi Eesti kaubamärke, kes on ühte või teise Rewe poodi oma tooteid müüki saanud, ei tea ma ühtegi teist, kes oleks suutnud saavutada keskse listingu Rewes või mõnes teises TOP3 jaemüügiketis Saksamaal.

„Kuigi on ka teisi Eesti kaubamärke, kes on ühte või teise Rewe poodi oma tooteid müüki saanud, ei tea ma ühtegi teist, kes oleks suutnud saavutada keskse listingu Rewes või mõnes teises TOP3 jaemüügiketis Saksamaal,” sõnas Anne-Liis Theisen, kes elab ise juba 10 aastat Saksamaal.

Öselstuff OÜ esindaja sõnul oli tee selleni pikk ning viimaseks otsustavaks sammuks sai hoopis spetsiaalselt Saksamaa turu jaoks arendatud pakend.

„Meile endalegi üllatuseks läksid Rewe esindaja silmad särama, kui näitasin meie uue, jätkusuutlikuma pakendi prototüüpi, mis valmis tihedas koostöös Rootsi suurettevõttega TetraPak,“ ütleb Anne-Liis Theisen. Sama pakendi eest pälvis Öselstuff OÜ mullu ka Saaremaa vallalt „Aasta uuendaja/rohetehnoloogia rakendus 2020“ auhinna.

Lisaks Saksamaa jaemüügi edule, on ÖselBirch kaubamärgi tooted alates 2021 jaanuarist listitud ka ühes suurimais saksakeelses keeleruumis väga tuntud mahetoidupoeketis Alnatura. Hetkel on aktiivne listing antud keti Šveitsi poodides, ettevõte planeerib aga listingut laiendada ka Saksamaa ja Austria poodidesse.

  • Rewe on Saksamaal asuv supermarketikett ja Rewe Groupi peamine kaubamärk.
  • Umbes 3300 kauplusega on REWE Saksamaal Edeka järel suuruselt teine ​​toidukaupade jaemüüja.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles