Eestis anti välja esimene puidust mark

maaelu.postimees.ee
Copy
Foto: Omniva

Järvselja õppe- ja katsemetskonna 100. sünnipäeva puhul anti välja puidust mark, mis on unikaalne nii Eestis kui ka mujalgi. Marki esitletakse sel teisipäeval.

Sel aastal tähistab Eesti Maaülikooli Järvselja õppe- ja katsemetskond oma 100. tegevusaastat. Metsandusdotsent Ivar Sibul kõneles Kuku raadio saates Maatund, et Järvselja ei ole kahjuks seni margi peale sattunud, kuid nüüd välja antud mark on tema sõnul uudne kogu senises Eesti postiajaloos ja isegi Euroopa postiajaloos, sest “Järvselja 100” margiplokk trükitakse puidule. “Lähiriikides ja Eestis pole varem sellist marki küll varem välja antud,” sõnas ta.

Et Järvselja õppe- ja katsemetskond tähistab 100. tegevusaastat, sooviti seda ka kuidagi eriliselt ja märgiliselt tähistada. “See mõte hakkas idanema eelmisel aastal, kui tähistasime akadeemilise metsahariduse 100. sünnipäeva ja selle puhul Eesti Post andis välja ühe tervikasja.”

Seekord sooviti teha midagi teistmoodi. “Ja sealt tekkiski mõte. Eesti Postil on kogemusi hõbedale trükkimisega, miks mitte see puidule teha. ”

Margile pani kujundaja Indrek Ilves kolm Järvselja tuntud sümbolit: Järvselja kuningamänni, mis on aastaid olnud Järvselja sümbol, Järvselja põlismetsa ja lisaks veel sealse metsataimla.

Mark on kleebitav ja sellega saab kirja teele panna üle maailma. Margi nominaalväärtus on üsna suur, 7,5 eurot, mistõttu saab sellega saata ka suuremaid saadetisi.

Mis puidust mark aga tehtud on, jääb Ivar Sibula sõnul saladuseks kuni margi esitlemiseni, mis toimub teisipäeval, 13. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles