MOHO — kodukontor, saun või külalistemaja, mis kestab aastakümneid

Copy
Foto: Moho

Vaid paar aastat turul olnud MOHO teab, kuidas luua kvaliteetseid ja vastupidavaid väikemaju, mis oma planeeringult, funktsionaalsuselt ja lahenduste poolest ei erine paljuski elumajadest, kuid mis vastavalt sinu soovile võib olla nii suvila, külalistemaja, saun või isegi kodukontor. Kuidas MOHO alguse sai, kellele MOHO ennekõike mõeldud on ja kuidas võiks üks väikemaja ilmestada igavaks muutunud aeda, räägib MOHO tegevjuht Kristo Tamm.

Kuidas ja millal MOHO alguse sai?

MOHO sai alguse 2019. aasta alguses ideest teha kvaliteetne ja vastupidav toode, mis lähtuks parimast võimalikust ruumiplaneeringust. Testisime oma esimest toodet saunamaratonil, kus meie sauna külastas pea tuhat inimest – kas oleks võimalik saunale veel paremaid tingimusi testimiseks leida? Toode läbis testi eeskujulikult.

Kui palju inimesi teil meeskonnas on ja mis kõiki neid inimesi iseloomustab?

Meie meeskonnas on viis inimest, keda iseloomustab professionaalsus, motiveeritus ja pikaajaline kogemus. Meie meeskonnas on liikmeid, kellel on 15-aastane ehituskogemus ja sama pikaajaline projekteerimiskogemus.

Mis on teie eesmärk või millest te oma igapäevategemistes lähtute?

Meie eesmärk on toota väikemaju, mis oma planeeringult, funktsionaalsuselt ja lahenduste poolest ei erine paljuski elumajadest.

Kellele siis MOHO majad ennekõike mõeldud on?

MOHO majad on mõeldud teadlikumale ja kvaliteeti hindavale kliendile, kes soovib omale sauna, kontorit, külalistemaja, suvilat või miks mitte ka üürimaja. Meie toode on mõeldud klientidele, kes otsivad soojapidavat, kvaliteetset ja aastaringselt kasutatavat toodet. Väikemaja, mis kestab aastakümneid.

Kuidas ja kus MOHO majad valmivad?

Kõik algab hoolikalt valitud materjalidest, ka meie koostööpartnerid on väga hoolikalt valitud, kes pakuvad innovaatilisi ja mis kõige tähtsam – kvaliteetseid lahendusi ja tooteid. MOHO majad valmistatakse tehasetingimustes, mis tagab kliendile kvaliteetse toote olenemata väljas valitsevates ilmastikutingimustest.

Ütlete oma kodulehel, et MOHO on loodud selleks, et aidata püsti panna oma unistuste oaas sinna, kuhu iganes soovitakse. Olgu see siis linnaruumis või kauges külas vanaema juures. Kust praegu MOHO maju leida võib? Ja millised on kõige põnevamad või kõige kaugemad kohad, kus MOHO maju on?

Meie tooted on lihtsasti transporditavad ja seetõttu mahuvad ka kohtadesse, kuhu laiemate moodulmajadega ligi ei pääse. Meie maju võib leida erinevatest Eestimaa looduskaunitest kohtadest.

Foto: Moho

Et praegu on inimesed palju kodudes, siis kel hoovis ruumi on, võiks kasvõi teie abiga endale sinna hubase kodukontori püsti panna?

Kodukontor on hetkel kõige populaarsem toode. Teame kõik, kui keeruline on keskenduda, kui lapsed kodus õpivad või mängivad. See lahendus võimaldab olla pere jaoks olemas, aga samal ajal leida enda jaoks piisavalt privaatsust. Palju küsitakse maju ka üüritegevuseks. Julgustame võtma meiega ühendust kõigil neil, kes otsivad kinnisvara üüritegevuseks. Meie toodete puhul on tasuvusaeg üsna lühike ja mis peamine – kui toote asukoht enam klienti ei kõneta, siis saab selle uude ja huvitavamasse kohta teisaldada.

Mida te oma suurimaks eeliseks teiste sarnaste teenusepakkujate ees peate?

Meie majad on väga soojapidavad ja erinevalt paljudest konkurentidest on meie majad aastaringseks kasutamiseks. Meie majadel on isegi soojustagastusega ventilatsioon.

Kindlasti iseloomustab meie maju ka väga hea siseplaneering. Näiteks võib tuua meie 20m² saunamaja, kus on 4m² duširuum, lavaruum 6-le täiskasvanule ja mahukas eesruum koos köögiga. MOHO tooted mahutavad rohkem, sest nad koosnevad kahest moodulist ja tänu sellele pole nad pikliku kujuga, mis pärsib ruumiplaneeringut.

Kindlasti eristab meie tooteid ka moodulite laius, meie tooted on transporditavad standardveosena, mis tähendab, et meie toodetega pääseb ligi ka kõige raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse. Transpordi eelis tuleb kõige rohkem välja pikkade vahemaade puhul, sest toote transportimine on ka odavam.

Millest te MOHOs veel unistate? Millised on arengusuunad või plaanid lähiaastateks?

Unistame MOHO-s paremast ja rohelisest tulevikust. Meie tulevased arengusuunad on kindlasti seotud sellega, et vähendada meie toodete ökoloogilist jalajälge. Kindlasti keskendume ka ekspordile, sest meie toode on tänu oma mõõtmetele väga hea ekspordiartikkel ja maailmas hinnatakse üha enam puidust tooteid.

Tutvu lähemalt MOHO väikemajadega veebilehel https://moho.ee/.

Copy
Tagasi üles