Lisa oma ellu aega – jäta niitmine roboti hooleks!

Copy
Foto: Saestuudio

Robotniiduk on masin, mille tõelisest headusest saab ettekujutuse alles siis, kui see on enda koduõuel toimetamas. Kes on saanud tunda seda muretut mugavust, mida robotniiduk pererahvale pakub, sel on raske edaspidist elu selleta ette kujutada. Kui keskmiselt kulub nädalas muru niitmisele kaks tundi, siis robotniidukit kasutades on see võidetud aeg millegi meeldivamaga tegelemiseks.

Muidugi sõltub muru niitmise aeg väga palju sellest, kui suur on hoov ja millega niidetakse, kuid igal juhul nõuab see nii aega kui energiat. Seda enam, et muru tuleb niita ka küllaltki tihti.

Robotniiduki ost võib tunduda esialgu suurema investeeringuna, kuid hilisemad kulud on seevastu madalad. Kui oled tavaniiduki või murutraktori jaoks harjunud õli, filtreid ja kütust ostma, siis robotniiduk töötab aku pealt. Lisaks on robotniiduki eeliseks keskkonnasõbralikkus, kuna see ei tekita mingeid heitgaase ning selle energiatarve on väga madal. Jooksvad kulud elektrile on sõltuvalt mudelist ja niiduala suurusest umbes 5 € – 18 € hooaja kohta.

Robotniiduk töötab väga vaikselt, mistõttu ei häiri see muru niites naabreid ning samuti ei ole vaja karta, et see laste ja loomade läheduses ohtlik oleks. Kõigil Husqvarna robotitel on tõsteandurid, s.t et niidutera seiskub koheselt kui masinat maast üles tõstetakse või küljele kallutatakse. Alati on võimalus panna masin ka mugavalt oma laadimisjaama parkima, kui ei soovi, et laste õueaeg ja niiduaeg kattuks.

Kuna robotniiduk on kergem ja väiksem kui tavaniidukid, siis tuntakse sageli muret selle varguse pärast. Seda ei pea kartma, sest kui kellelgi õnnestub sinu uus pereliige aiast kaasa haarata, ei ole vargal masinast kasu. Kõik mudelid on kaitstud PIN koodi ja alarmiga, osadel mudelitel on standardvarustuses ka GPS jäilituse võimalus.

Foto: Saestuudio

Kuidas robotniidukit valida?

Jälgi roboti valimisel kindlasti seda, et masin oleks võimeline ära niitma vajalikus suuruses pinda. Pole mõtet osta niidukit, mille eeldused ei vasta sinu ootustele. Seega, kui krunt, kus robot toimetama hakkab, on suurte kalletega, tuleks vastavate eelistega robot valida. Kui aga aias on tasane pind, siis sobivad tööd tegema kõik niitjad.

Vaata aias üle oma puud, põõsad ja lillepeenrad. Kui neid on palju, siis võiks eelistada nutikamat niidukit, mis suudab probleemideta nii puude kui põõsaste vahel manööverdada. Mõnedel mudelitel on sisseehitatud GPS, mis hõlbustab robotil keerukama ülesehitusega aedades nutikamalt navigeerida. Lõpuks on oluline, et robotniiduk saaks aias iseseisvalt kõrvalise sekkumiseta hakkama.

Robotniiduki seadistamine

Näiteks robotniiduki Husqvarna Automower® omanik saab seadistamisega hõlpsalt ka ise hakkama, kuid siiski soovitame vastava teenuse tellida professionaalselt ja pikaaegse kogemusega paigaldajalt. Seda põhjusel, et kvaliteetne tervik moodustub pisinüanssidest, mida professionaalid oskavad jälgida ja tähele panna. Kui soovid siiski ise paigaldada, siis järgi kindlasti kasutusjuhendis toodud juhiseid.

Sõltuvalt niiduala suurusest ja kujust kestab paigaldamine ja töövalmis seadmine 2–5 tundi. Saestuudio spetsialist paigaldab juhtkaabli maasse, 3–5 cm sügavusele, kasutades selleks spetsiaalset kaablipaigaldusmasinat. Peale masinaga paigaldust jääb murule vähemärgatav joon, mis muutub nähtamatuks mõne nädala jooksul. Kui juhuslikult labidaga kaablisse ei löö, ei saa sellega midagi juhtuda.

Roboti hooldus

Nagu tehnikaga ikka, tuleb arvestada, et ka robotniidukit tuleb teatud aja tagant hooldada. Näiteks on loomulik, et robotil tuleb teostada terade vahetust paar korda hooaja jooksul, kuid see ei ole suur lisakulu arvestades seda, et terade vahetamist vajavad ka tavalised muruniidukid ja traktorid.

Lisaks tuleks aeg-ajalt leida paar minutit, et niiduki rattad, korpus ja laadimisjaam sinna kogunenud rohust ja mustusest puhastada.

Et rohkem muruniidukitest teada saada, tutvu meie kodulehel www.saestuudio.ee oleva infoga. Aitame sind nii roboti valikul kui ka selle hooldusega. Lisaks pakume ka mugavat terviklahendust. Terviklik lahendus aitab välistada küsimused, kas ma valin õige ja reaalselt sobiva roboti, kuidas ma seda kasutan ja kes selle paigaldab ning mis saab siis, kui masin vajab hooldust või remonti.

Küsige pakkumist!

Copy
Tagasi üles