Päikesejaamade ehitamine küsimärgi all (24)

Sirje Niitra
, ajakirjanik
Copy
Kui mullu kerkis toetuste abil päikese­jaamasid nagu seeni pärast vihma, siis sel aastal tuleb paljudel paigaldajatel uus töö leida.
Kui mullu kerkis toetuste abil päikese­jaamasid nagu seeni pärast vihma, siis sel aastal tuleb paljudel paigaldajatel uus töö leida. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ehkki mõnel päikeseenergia valdkonnas tegutseval ettevõttel on käed-jalad eelmisel aastal saadud kopsakate rohetoetuste tuules praegugi veel tööd täis, siis näeb osa sel alal tegutsevate ettevõtete juhte tulevikku üsna mustades värvides.

„Rohepöörde kiirendamiseks loodud toetused on igal juhul teretulnud, sest ainult need tagavad meile jätkusuutliku ja puhtama energia,” selgitas Energiastuudio tegevjuht Priit-Risto Lunden. Tema hinnangul oli 2020. aasta tänu toetustele lausa hullumeelne. „Olen kindel, et kõik päikesepaneelide lahendusi müüvad ja ehitavad ettevõtted kinnitavad minu sõnu. Paljud firmad olid sunnitud peatama varem kavandatud müügi juba augustikuus. Nimelt oli nende jõudlus saavutanud lae juba poole aasta pealt,” lisas ta.

„Selle aasta algus oli uute päringute mõistes palju vaiksem, kuid viimasel kahel kuul on siiski mõningast elavnemist märgata. Nii mõnigi suurema päikesepargi rajamise soov on ka meie laualt läbi käinud ja nüüd ootavad need toetusmeetmete otsuseid. Mitu suuremat ja väiksemat parki on praegu ehitamisel ja tööde järjekord sellega ees,” tutvustas Lunden olukorda.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles