Seemnemüük surfab jätkuvalt laineharjal

Teele Üprus
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Sel aastal ostetakse varasemast rohkem lilleseemneid.
Sel aastal ostetakse varasemast rohkem lilleseemneid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mullu kevadel tärkas eestlastes suur potipõllunduse tuhin, nii et Maarahva Poe omanik Mait Soasepp ütles Maa Elule, et seemnete ostmise järgi saab lausa majandusolukorda ennustada – kui majandusel läheb kehvemini, muutub isetegemine taas populaarsemaks.

Maa Elu uuris Soasepalt, kuidas seemnemüük sel kevadel sujub. „Ikka täpselt samamoodi. See, mis eelmisel aastal alguse sai, läheb sama rauaga edasi,” sõnas mees. Kui eelmisel aastal oli müügikasv 30%, siis tänavu see püsib.

See, mis eelmisel aastal alguse sai, läheb sama rauaga edasi.

Erilisi müügihitte Soasepp välja ei toonud. „Kõik on seesama: seemnekartul, lilled, köögiviljad, maitsetaimed. Võib-olla lilli läheb sel aastal rohkem.” 

Mullu Maa Elule antud kommentaaris selgitas ta, et seemneid müüvad poed liiguvad vastuvoolu. "Kui majandusel läheb kehvemini, muutub isetegemine taas populaarsemaks,” selgitas ta.

„Murulappidest saavad jälle peenrad ja ise toodetakse omale köövivilja. Vastupidi, kui majandusel läheb hästi, ostetakse vajalikku kraami rohkem poest. See on eestlaslik alalhoidlikkus, mis lööb välja, kui tulevik on ebakindel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles