Ettevõtlikud naised loovad väikekülla papagoide keskuse (2)

Silvi Lukjanov
Copy
Eesti ainuke diplomeeritud linnutreener Katarina Bright teadis juba lapsena, et papagoid on ühed arukamad lemmikloomad maailmas.
Eesti ainuke diplomeeritud linnutreener Katarina Bright teadis juba lapsena, et papagoid on ühed arukamad lemmikloomad maailmas. Foto: Erakogu

Eesti esimene ja ainus ning Baltimaadeski ainulaadne Papagoi Teater annab sellest kuust etendusi ka ühes Kesk-Eesti väikekülas, kuhu laieneti Põltsamaalt selle hea asukoha tõttu.

Eesti ainuke diplomeeritud linnutreener Katarina Bright, kodanikunimega Katarina Kadri Vanker, teab juba lapsest saadik, et papagoid on ühed arukamad lemmikloomad maailmas. Teda tasub uskuda, sest naisel on lapsest peale olnud mitmesuguste lemmikloomade kõrval ka papagoisid, esialgu eelkõige väiksemaid liike.

Esimesed kuud vaevarikkad

Kui Katarina 2007. aastal täiskasvanuks sai, tuli tema ellu rääkiv suuremat kasvu Aafrika hallpapagoi Robbie. Esimesed kuud olid vaevalised, kohe sedavõrd, et noore ja riiaka linnuga jõudis naine kahe Ameerika linnutreeneri-taltsutaja juurde koolitusele. „Kaks kuud tegin trenni nööri mööda ja saime Robbiega sõbraks. 2010. aastast olen Eestis kuulus kui naine, kes oskab inimesi nende papagoidega sõbraks teha,” kõneles ta.

Viis aastat tegi naine heategevuse korras koostööd Eesti Loomakaitse Liidu ja Linnuabi grupiga ning aitas mitmel probleemsel papagoil oma pererahvaga sõbraks saada, sõites selleks üle Eesti. „Tegin seda põhitöö kõrvalt ja tundsin, et ei jaksa enam tasuta hea olla. Lõin kodulehe ja Tallinna lähedale maale Konuverre keskuse, kus hakkasin pakkuma programmi Papagoi Teater ja selle kaudu inimesi õpetama,” selgitas naine. Esinemisi pakub ta Katarina Brighti nime all.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles