Kanapidamishuvi on suur linnugripist hoolimata

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Äntu Mõisa noorkanu saab osta kanalatest eemal müügikonteinerist, et vältida ­linnugripi jõudmist lindlani. ­Tegevjuhi ­Diivi ­Põdersoo sõnul peaks noorlinde jaguma kuni maikuuni.
Äntu Mõisa noorkanu saab osta kanalatest eemal müügikonteinerist, et vältida ­linnugripi jõudmist lindlani. ­Tegevjuhi ­Diivi ­Põdersoo sõnul peaks noorlinde jaguma kuni maikuuni. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Müüjad ennustavad, et huvi kanapidamise vastu on sama suur kui mullu, kui inimesi haaras kana­pidamisbuum. Kas kõikidele soovijatele linde jagub, ei oska ennustada keegi – olukord linnugripiga on Euroopas ette­arvamatu.

Äntu Mõis OÜ hakkas noorkanu müüma veebruaris ja ostuhuvi on suurenenud ilmade soojenemisega. „Müüsime 400 noorkana kuus, kui tuli soe nädal, siis 400 nädalas,” võrdles tegevjuht Diivi Põdersoo.

Äntu Mõisal oli juba varem mõte alustada linnumüüki lindlast eemal asuvas konteineris, kuid gripiohu tõttu tehti plaan teoks. „Teeme maksimumi, et haigust ennetada,” sõnas Põdersoo. Esmaspäeval oli esimene müügipäev ning iga päevaga lisandub ostjaid.

Põdersoo sõnul jätkub noorkanu müügiks mai alguseni. Euroopas leviva ohtliku linnugripi mõju aga ei saa ennustada. „Kui juhtub midagi selles Euroopa piirkonnas, kus asub meie koostööpartner, kes meile mune hautab, siis meie ei saa ka tibusid. Praegu elame nädalate ja kuude kaupa,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles