Lääne-Virumaal lõpetati lindude gripi piirangud

maaelu.postimees.ee
Copy
Amet lõpetas piirangud Lääne-Virumaal, kuid üle-eestiline lindude seespidamise nõue jääb kehtima.
Amet lõpetas piirangud Lääne-Virumaal, kuid üle-eestiline lindude seespidamise nõue jääb kehtima. Foto: www.facebook.com/pollumajandusjatoiduamet

Lääne-Virumaal lõpetati eriti ohtliku lindude gripi (H5N8) puhangust tingitud piirangud

Põllumajandus- ja Toiduamet lõpetas Viru-Nigula vallas asuva OÜ Telo Talule lindude gripi tõttu kehtestatud karantiini ning kümne kilomeetri raadiuses oleva piirangutsooni. Üle-eestiline lindude seespidamise nõue jääb kehtima.

Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Hele-Mai Sammeli sõnul on OÜ Telo Talus tehtud desinfitseerimised ning hävitatud sööt, inventar ja muud lindudega kokku puutunud saastunud materjal.

"Kuna 30 päeva on möödunud haigestunud lindude hukkamisest, pidamisruumide puhastamisest ja desinfitseerimisest ning pole tuvastatud haiguse edasist levikut, siis lõpetati piirangute kehtivus," selgitas Sammel.

Lisaks kontrolliti kõiki linnupidajaid, kes jäid piirangutsooni. "Kümne kilomeetri raadiusesse jäävaid linnupidajaid kontrolliti ja kahtluse korral võeti proove. Lindude grippi ei tuvastatud. Seetõttu sai piirangutsooni kitsendused tühistada," kirjeldas Sammel.

Arvestades peagi algavat lindude rännet, on väga oluline järgida kõiki bioohutusnõudeid ning olla ettevaatlik, et suurt suremust ja seeläbi suurt majanduslikku kahju põhjustav taud ei jõuaks ühtegi lindlasse.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles