Kriisikevaded on muutnud Kagu-Eesti maamajad kuumaks kaubaks

maaelu.postimees.ee
Copy
Taluõu. Pilt on illustratiivne.
Taluõu. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Alates mullusest koroonakriisi algusest on ostjate huvi maamajade vastu kasvanud. Kevadel läksid mõnes piirkonnas majad nii kiiresti kaubaks, et maaklerid kippusid leivata jääma.

“Kevadel oli selline situatsioon, et maamajad ja korterid läksid nii hästi, et maaklerit ei olnudki vaja,” sõnas ERR-i raadiouudistele Elamu Kinnisvara maakler Arno Simpson.

Tema sõnul leiti majadele ostja vaid näiteks sotsiaalmeedias kuulutust jagades. “Maakleril oli eelmise aasta teisel poolel küllaltki raske leiba lauale saada,” lisas ta.

Ka sel kevadel otsitakse Kagu-Eestisse endale maamaju. Simpsoni sõnul on Põlvamaal rohkem ostma hakatud ka remonti vajavaid maju. Majade hinnad on jäänud enamasti samaks, kuid turul on müügis vähe maju, seega ollakse nõus ostma ka neid hooneid, mis vajavad korrastamiseks suuremat tööpanust.

Ka Pindi kinnisvara Põlva- ja Võrumaa maakler Sander Valdas sõnas, et koroonaajal soovitakse kinnisvara ka praegu seotada pigem hajaasustuspiirkonda.

“Põlva- ka Võrumaal on märgata mõningast hinnatõusu, eelkõige majade osas, mis on maapiirkondades, siin võib arvata koroonamõju küll,” sõnas ta.

Tema sõnul otsivad just Põhja-Eestist ja Tallinnast pärit inimesed hõredama asustusega kohtadesse maju, kus suve viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles