Eesti käsitöödžinn kuulutati maailma parimaks

maaelu.postimees.ee
Copy
Junimperium Distillery avas oma uksed 2019. aastal.
Junimperium Distillery avas oma uksed 2019. aastal. Foto: Erakogu

Londonis toimunud The World Gin Awards 2021 konkursil selgitati välja parimad džinnid. Sloe Gin kategoorias tuli võitjaks eestimaine Junimperium Distillery käsitöödžinn, olles ühtlasi esimene Eesti käsitöödžinn, mis on kuulutatud rahvusvaheliselt maailma parimaks. 

Junimperium Distillery ühe asutaja ja brändi eestvedaja Tarvo Jaansoo sõnul on paari aasta jooksul saadud palju tunnustusi, kuid The World Gin Awards konkurss on võrreldav maailmameistrivõistlustega, kus võit toob kaasa rahvusvahelist tähelepanu ja tunnustust.

"Meie esimene Sloe Gin nägi ilmavalgust möödunud aasta lõpus ja esimene partii ligi 700 pudeliga sai Eestis otsa juba pooleteise kuuga. Seda veel enne ülemaailmse tiitli võitmist," nentis ta.

The World Gin Awards 2021 konkursist võtsid osa 47 riigi džinnitootjad, kelle jooke hindas rahvusvaheline žürii. Tähelepanu väärib ka detail, et selle aasta võistlusel oli osavõtt ligi 40 protsenti suurem kui mullu.

Võidu toonud laukaploomidžinn ehk Sloe Gin on klassikaline džinniliköör, mille peamise maitseomaduse annavad laukapuu viljad.

Junimperium Distillery on 2019. aasta alguses uksed avanud Eesti käsitöödžinni valmistaja. Jaansoo lausus, et hoolimata sellest, et 2020. aasta oli erakorraline ja raske kõigile, saavutati käibekasv, mis oli suureks julgustuseks oma toodangu laiemale turustamisele ja müügivõrgustiku laiendamisele.

Ettevõtte tooteid müüakse lisaks Eestile ka Lätis, Leedus, Soomes, Inglismaal, Saksmaal, Belgias, Itaalias, Ungaris ja Indias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles