Meeldiv erand koroonaajal: tellimusi on palju ja tööjõudu napib

maaelu.postimees.ee
Copy
Salutaguse Pärmitehase tegevjuht Tiina Valk.
Salutaguse Pärmitehase tegevjuht Tiina Valk. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Salutaguse Pärmitehasele on koroonaaeg esitanud hoopis positiivsema väljakutse, kui võiks kriisiajal arvata - nõudlus on väga suur ja seetõttu otsitakse ettevõttesse ka töötajaid juurde.

“Meie ettevõte ei käi nende ettevõtete alla, keda riik peaks toetama. Pigem on tellimused tõusunud ja väga raske on tellimusi täita. Investeerime praegu kõvasti,” sõnas Salutaguse Pärmitehase tegevjuht Tiina Valk Kuku raadio saatele Maatund antud intervjuus.

Nii on ka tööjõupuudus suur. “Ootame igaüht tööle. Vabu töökohti on palju,” sõnas ta.

Saatejuhi küsimusele, kui palju on palju, vastas ettevõtte tegevjuht: “Palju kohe! Näiteks kümme inimest saaks ühte osakonda võtta kohe päevapealt.” Tööle asujalt oodatakse kohusetundlikkust ja töötahet, oskused tulevad väljaõppe käigus.

Ettevõte toodab inaktiivset pärmi, samuti vedelpärmi pagari- ja kondiitritööstustele. Firma toodangust vaid 1% jääb Eestisse: seda eksporditakse nii Põhja- kui ka Lõuna-Ameerikasse, Aafrikasse, Austraaliasse ja Aasia riikidesse. Praegu töötab ettevõttes umbes 150 inimest.

Tiina Valk
Tiina Valk Foto: rol.raplamaa.ee

Tiina Valk pälvis sel aastal Raplamaa maakonna tippauhinna Rapla Redel ja maakonna kuldse vapimärgi.

Auhinnaga Rapla Redeli kaasneva rahalise preemia 2500 eurot annetas Valk Kohila koolituskeskusele pillimängu salvestamiseks vajaliku tehnika soetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles