Kääbussiil Patrick päästeti illegaalsest loomakasvandusest

maaelu.postimees.ee
Copy
Aafrika albiino kääbussii Patrick.
Aafrika albiino kääbussii Patrick. Foto: Erakogu

Paljudel meist on kodus lemmikloom ja kui seda sõna mainida, mõtleme tavaliselt kassi või koera peale. Aga eestimaalaste kodudes elab igasuguseid loomi.

Näiteks kääbussiil Patrick jõudis oma pererahva juurde pärast seda, kui ta päästeti illegaalsest kasvandusest. 

  • Maa Elu toimetus ootab pilte lemmikloomadest, olgu nad kassid-koerad või hoopis haruldasemad liigid. Ootame fotosid aadressile maaelu@ajaleht.ee 14. märtsini.
  • Saatjate vahel loosime välja auhinnad.

Toredaid ja armsaid lemmikuid on eestimaalaste peredes paljui. Vaata lähemalt galeriist ja loe allolevaid lugusid.

Kääbussiil Patrick jõudis oma päris pereni pärast päästmist

Johanna ja Markuse lemmikloomaks on aafrika albiino kääbussiil, kelle nimeks sai Patrick. “Meile jõudis ta eelmise aasta septembri alguses tänu VTA-le ja Varjupaikade MTÜ-le. Enne uude koju jõudmist elas siilipoiss koos mitmete teiste loomadega Põhja-Tallinna ühetoalises korteris, kus peeti illegaalset kasvandust,” kirjeldasid nad.

Nimelt läks VTA (selle aasta algusest PTA - toim) mullu sügisel järele ühes Põhja-Tallinna korteris hoolitsuseta jäetud koertele ja kassidele. Avanev pilt oli õõvastav ja trööstitu. Väikeses ühetoalises elamises oli põrand kaetud prahihunnikute ja väljaheidete kihiga. 

Veel viimasel hetkel märgati väikeses lemmikloomapuuris liikumist ja avastati sealt kolm aafrika kääbussiili, kellest üks kõigest paar päeva vana beebi.  

Patrick on umbes 1,5aastane pisut arglik okaskera, kes on vaikselt harjumas mõttega, et kõik inimesed ei ole nii pahatahtlikud nagu tema eelmised “omanikud”, vahendab pererahvas.

Varjupaikade MTÜ lehelt saab lugeda lugu ka Patricku ja tema korterikaaslaste leidmisest ja päästmisest.

Rotti on autasustatud julguse medaliga

Sandra Nahkuri koduloomadeks on aga kaks paharetist rotiplikat, Džuli ja Siska, kelle vanus on rottide mõttes väärikas. Nimelt on nad juba 1,5aastased.

“Rotid on nagu väikesed koerad, kes on väga truud oma perele, teavad oma nimesid, saavad aru, kui nendega riieldakse ning on võimelised õppima väga erinevaid ja keerukaid trikke,” kirjeldas neid Sandra.

Rotid peavad igapäevaselt vähemalt kaks tundi vabalt ringi jooksma, et nende tervis ja füüsiline vorm püsiksid head. “Pandeemiaaeg on rottide jaoks eriti õnnelik, sest kui emme töötab kodukontoris, võib vabaduses ringi hullata pea kogu päeva,” lisas ta.

Õed Džulkin ja Siska magavad alati üksteise kaisus, puhastavad ja lakuvad üksteist. Vahel aga tekib neil riide - eriti, kui üks midagi maitsvat leiab. “Sellistel hetkedel tõusevad nad tagumistele käppadele ja algabki piiksuderohke võitlus! Pubekaeas oli neid kakluseid ikka mitu korda päevas, nüüdseks on daamid maha rahunenud ja naudivad oma seikluserohket rotielu,” kirjeldas ta meeleolukalt.

Rotte seostatakse Sandra sõnul tihtilugu vaid halvaga, näiteks katkuga. “Sellegipoolest on rott ainuke loom peale koerte, kes on pälvinud julguse kuldmedali. Rott nimega Magawa aitas demineerijatel muuta ohutuks 22 jalgpalliväljaku suuruse maaala Kombodžas!” tõi ta näiteks.

Rotiplikad Džuli ja Siska.
Rotiplikad Džuli ja Siska. Foto: Erakogu

Hiina tiigikilpkonn

Raivo Kõiv Tartust saatis aga foto oma pere lemmikloomast, kelles on Reeve'i kilpkonn, keda tuntakse ka kui hiina tiigikilpkonnana.

Reeve'i kilpkonn ehk hiina tiigikilpkonn.
Reeve'i kilpkonn ehk hiina tiigikilpkonn. Foto: Erakogu

Lemmikuteks eksootilised hiidteod

Mare Jõgi saatis toimetusele foto oma pere kahest lemmikloomast. Nendeks on kaks aafrika hiidtigu, kes saavad kohe aastaseks. Tigudel on olemas ja juba järglased.

Tigude nimed on Nublu ja Vedru. Neile pani nimed tigude omanik, Mare lapselaps Laurete. "Sellised nimed seepärast, et Vedru venitas ennast alati hästi pikaks ja siis jälle tõmbus väikeseks. Nublu aga tuli sellest, et ta oli algul Vedrust väiksem," kirjutas Mare. Väiksematel tigudel veel nimesid pole.

Laurete sai tigude omanikuks, kui ta lõpetas lasteaia. "Õpetaja kinkis talle need teod, sest neil rühmas oli ja Lauretele meeldis nende eest hoolitseda," lisas ta.

Krässu ja Tiiger

Mariliis Uibo peres kasvab kaks armast kassi - Krässu ja Tiiger.

Krässu ja Tiiger.
Krässu ja Tiiger. Foto: Mariliis Uibo

Kaunis mõnuleja

Hille Lõhmuse saadetud foto on taas tõestuseks - kui keegi üldse teab, kuidas elust mõnu tunda ja olukorrast viimast võtta, on need kassid.

Mõnulev kass.
Mõnulev kass. Foto: Hille Lõhmus

Kanad on uudishimulikud lemmikud

“Meie pere lemmikud on hoopis toredad kanad, kes on väga sotsiaalsed ja uudishimulikud ning suured pere sõbrad,” kirjutas foto saatnud Elin Kiin. Foto tehtud suvisemal ajal kodu köögiaknast.

Lemmikloomaks võivad olla ka kanad.
Lemmikloomaks võivad olla ka kanad. Foto: Erakogu

Pere lemmik nurrumootor

Velli saatis toimetusele foto oma pere kallist loomakesest. Pere lemmiku nimi on Meili.

Foto: Erakogu

Gallil on uhke samm

Urve Korjula saatis meile oma lemmikust Gallist kaks fotot. Ühel on näha, kuidas pere lemmik uhkelt puuriida najal poseerib. "Näete, millise puuriida me papsiga ladusime!" kirjutas Urve fotole saateks.

Teise pildi kohta lisab ta humoorikalt: "Minul, Gallil, on ilus uhke samm, aga mu vari meenutab õieli kaelaga kana."

Suure koera sees on peidus kutsikas

Viivi Palla Tartust saatis meile foto berni alpi karjaoer Emmast. Emma oli suvel 6-kuune ja tema suure kere sees on peidus endiselt väike kutsikas. “See tekitab jalutamisel segadust – suur koer ja elurõõmsalt keksib, armastab kogu maailma ja igat inimest,” kirjeldas teda Viivi.

Emma.
Emma. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles