Külm talv tõi koduaedadesse erilisi linnuliike

Silvi Lukjanov
Copy
Triin Leetmaa nägi tänavuse aialinnuvaat­luse ajal 126 lindu 14 liigist, fotole on ta püüdnud leevikesed ja rohevindid.
Triin Leetmaa nägi tänavuse aialinnuvaat­luse ajal 126 lindu 14 liigist, fotole on ta püüdnud leevikesed ja rohevindid. Foto: Triin Leetmaa

„Üle saja linnu oli korraga meie koduaias, kõik ei mahtunud söögimajja äragi, pooled olid puuokstel järjekorras. See oli nägemist väärt vaatepilt,” meenutas linnuvaatleja Triin Leetmaa tänavu talvel nähtud enneolematut vaatepilti.

Ta hakkas linde vaatlema 20aastaselt ja teadlikumalt teeb ta seda oma kodukohas Läänemaa ja Harjumaa piiril juba kümmekond aastat ehk enam-vähem sama kaua, kui on toimunud talvine linnuvaat­lus koduaias. Algul märkas ta lindude söögimajas vaid tihaseid ja varblasi, kuid aastatega on pilt avaramaks läinud. Sellist linnurohkust kui tänavu pole naise meelest kunagi olnud. „Vahetult enne vaatluspäevi läks muidugi ka külmaks ja ma hakkasin linde toitma, eks seegi aitas linnurohkusele kaasa,” täpsustas ta.

Toidumuutus tõi aeda uusi liike

Uue liigina tõi tänavune külm talv Leetmaa alevis asuva eramu linnumajja sööma ka muidu rabades pesitseva hallõgija. See on värvuline, kes toitub väikestest lindudest ja pisinärilistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles