Põlvamaal Meeksi külas Lämmijärve ääres jagavad Anett ja Sten Kallari praegu eluruume tšillitaimedega. Tegemist on majapidamisega, kus peamiselt tšillidest valmivad Peipsi Pipra nime all moosid ja kastmed.
Tellijale
Eluruume tuleb praegu tšillitaimedega jagada
„Elame taimedega ühe katuse all, joome nende koos hommikukohvi ja sööme õhtust,” kirjeldas Anett ja selgitas teguviisi asjaoluga, et ettekasvatatud taimede ostmine on palju kulukam. Toast õue ja kasvuhoonesse jõuavad taimed loodetavasti aprillis või mai alguses, kui öine temperatuur on vähemalt kuus soojakraadi.
Et vältida tühje taimekassette, idandavad Kallarid kõik seemned ette vaakumkotis märja köögipaberi vahel. On sorte, mille seemnetest idanevad vaid pooled, kuid pererahvas ei saa endale sellist ruumiraiskamist lubada. Kokku on tänavu sirgumas pool tuhat taime.