Põllumeeste ühistu KEVILI saab uue juhi

maaelu.postimees.ee
Copy
Rõngus asuv KEVILI viljaterminal.
Rõngus asuv KEVILI viljaterminal. Foto: Paul Poderat/ Valgamaalane

Alates märtsist alustab KEVILI juhatuse liikmena Hannes Prits, kes on pikka aega juhtinud Estover Piimatööstus OÜd. Senine juhatuse liige Meelis Annus lõpetab 6-aastase ametiperioodi.

Hannes Pritsil on kogemusi nii piimanduses kui ka põllumajanduses. Lisaks Estover Piimatööstuse juhtimisele on ta tulundusühistu Vooremaa Piim kaudu osalenud Selja OÜ ja Piistaoja katsetalu OÜ suurfarmi juhtimises. Prits on olnud ka ise aktiivne ettevõtja ning Tulivee restorani, Tulivee keskuse ja Purtse jahtsadama rajaja.

Hannes Prits.
Hannes Prits. Foto: Erakogu

„Pean KEVILI-t Eesti parimaks näiteks põllumeeste ühisest ja edukast äritegevusest,“ ütles Prits.

KEVILI-t juhtinud Meelis Annuse teine ametiaeg lõppes veebruariga. Tema juhtimisperioodil on ühistu müügikäive tõusnud 38 miljonilt eurolt 100 miljonini. Sel ajal on ühistu investeerinud Rõngus asuva viljaterminali ehitusse,  püstitatud Roodevälja heinatehase tootmishooned ja alustatud Roodevälja uue laohoone ehitusega. Ühistu liikmete arv on kasvanud 124-lt kuni 152-ni ning suurenenud on vahendatavate tarvikute ja saakide mahud.

„Möödunud kuue aasta sisse on jäänud kolm väga ebasoodsat ja kolm viljarohket aastat ning hulk väljakutseid. Jätan endast maha tugeva organisatsiooni, professionaalse meeskonna ning hea pinnase uuteks arenguteks,“ sõnas Annus.

„KEVILI on põllumeeste teraviljaühistuna turul väga oluline tegija, meie mahud on kasvanud nii oluliseks, et meiega on sunnitud arvestama kõik turuosalised," lisas nõukogu esimees Andres Oopkaup.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles