Reede keskpäeval Tartu turuhoonesse astudes võis jääda mulje, justkui pandeemia turulkäimist mõjutanud ei olegi. Müüjad aga kõnelesid, et viimasel ajal nii palju inimesi siiski turgu ei külasta. Reedel algas aga üritus „Eesti maitsed turuhoones”, kus kohal olid külaliskauplejad.
Tartu turuhoones ostjaid jagub, aga vähem kui varem
Ürituse raames kauples turuhoones ka Taavi Vogt ettevõttest Põhja Peipsi Köök. Tartlastele on ettevõte juba tuttav, sest suvel suitsutavad nad turuhoone kõrval värsket kala. Nüüd tulid nad paariks päevaks turuhoonesse sisse, et pakkuda kalahoidiseid.
Vogt sõnas, et seni on müük päris kenasti läinud, isegi oodatust paremini. Küllap seepärast, et regulaarsed turukülastajad on nende toodetega juba tuttavad. Reedese päeva kohta oli Vogti meelest rahvast keskmiselt. „Täna on siin pigem ostjad, mitte niisama uudistajad. Tihtilugu on aga nii, et inimesi on justkui palju, aga kliente vähe,” lausus ta.
Pandeemia on siiski Põhja Peipsi Kööki nõndapalju mõjutanud, et kalahoidiste degusteerimist leti ääres ei toimu. „Kui on nõudlikum klient, siis ikka anname mekkida, sest inimesed tihtilugu ei tea, mida müüme, ja ostja ei taha osta põrsast kotis,” sõnas Vogt. Kõige enam ostetakse koha, mis on Vogti sõnul väärtuslik, maitsev ja hea lihastruktuuriga kala.