Külm ilm jättis Nõmme turu talunikud koju

Tiit Efert
Copy
Nõmme turg.
Nõmme turg. Foto: Tiit Efert

Hoolimata sellest, et päike säras taevas, oli argipäeva ennelõunasel ajal Nõmme turul vaikne, sest külmakraadidega ei saa õues köögi- ja puuvilju müüa. Küll aga oli üsna teemakohaselt kohal karvamütside pakkuja.

Turuhaldur Thea Viik ütles, et võrreldes läinud talvega, mil külmakraade oli vaid üksikutel päevadel, on praegu müüjaid ja ostjaid vähem. Muidu käib väljas endakasvatatud kartulit ja muid köögivilju müümas Keevalliku talu ning Morna talu kaubaks on peamiselt õunad. „Aga sellise külmaga ei saa ju midagi välja panna,” lisas Viik.

Väljas oli veel üks külmletiga kalamüüja, kelle juures ka paar inimest järjekorras. „Küllaltki rahulik periood on,” lausus Viik. Tema sõnul on aktiivsem müük käinud ikka pigem väljas kui turuhoones sees.

Turuhoonesse olid külma eest peitu pugenud värske kauba letid, mis soodsama ilmaga asuksid kindlasti õues. Turuhalli tuleb tarbija kindlate soovidega. Seal pakutakse talumeiereide piimatooteid ja Liivimaa Lihaveise liha. Värske kraami lettidelt vaatab aga valdavalt vastu hulgiladude kaup, sama, mis suurtes toidupoodideski. Porgandi ja peedi päritolukohaks on küll märgitud Eesti. Nõmme turuplatsi tagumises osas asuvas hoones pakub Rapla Köögivili kodumaiseid puu- ja juurvilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles