Pärnu turul on nii kauplejaid kui ostjaid vähemaks jäänud

Sirje Niitra
, ajakirjanik
Copy

Ehkki Pärnu turul on müük varasemaga võrreldes peaaegu poole võrra kahanenud, on siin püsimüüjaid ja -ostjaid, tänu kellele turg elus püsib.

Väljas on kõvad miinus­kraadid ja osaühingu Pärnu Turud juhataja Sigve Varik soojendab oma truud abilist Morrist senikaua oma süles väikeses kassamajas, kuni ajakirjanikud kohale jõuavad. Samast ruumist leiame turu administraatori Evelin Põderi sülest teisegi neljajalgse karvanässi Donna, kes koos musta ja valge kombinatsiooni moodustavad – justnagu tuntud multifilmis. Need kaks koerakest on naistel iga päev tööl kaasas.

Aga läheme nüüd jutuga inimeste juurde. Halb uudis on, et kauplejaid on eelmiste aastatega võrreldes poole vähem. Kindlad talunikud, kes aastast aastasse oma ülejäägi turule toonud, on kohal, aga juhuslikke, kes oma keldrijääke müümas käivad, peaaegu pole. Ka hulgikaupmehi, kes laost või talunikelt kaupa müügiks ostavad, on ainult kaks järele jäänud. Nende kaudu jõuab Pärnu turule ka Läti ja Leedu turukaup – suvel maasikad, talvel õunad ja isetehtud hoidised.

Turg on muudetud turvaliseks

Turg on muudetud maksimaalselt turvaliseks ja sellest annavad tunnistust ka linnavalitsuse poolt ustele kinnitatud kleebised. Kõikjal on desovahendid ja kassast saab osta maske-visiire, mida, kas siis üht või teist, kõik kauplejad kandma peavad. Turvamehed käivad turul mitu korda päevas ja vajadusel jagavad ka kaitsevahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles